Resultaten

Optimistisch

Realistisch

Draagvlak

Caseon bollen

Over Ester

  Het bedrijf Caseon is een creatie van mij, Ester Oude Nijhuis.

   

   Ester: “Ik ben opgegroeid in een warm gezin. Toen ik aan het einde van mijn VWO opleiding een studie mocht kiezen vond ik dat best lastig. Ik was erg goed in bèta vakken, maar ik vond dat niet altijd het leukste. Ik wilde mij graag inzetten voor een mooie wereld, zoals ik dat ook leerde van mijn ouders. De studie Bestuurskunde aan de Universiteit Twente sprak mij om die reden erg aan. Zorgen voor een goede overheid en een land waar iedereen meetelt.

    

    Tijdens mijn studie vond ik vooral de vakken Sociologie en Economie interessant. Hoe leven mensen samen en wat is de invloed van economie op mensen. Ik verslond boeken met titels als “Publieke Bijstandsgeheimen” en “Niet spreken met de bestuurder”. Aan het einde van mijn studie vertrok ik richting Den Haag om daar stage te lopen bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Fietsbeleid en gemeenten, dat was het onderwerp. Vervolgens studeerde ik af op de gevolgen van een interne reorganisatie op de flexibiliteit van die organisatie.

     

     Het was voor mij vanzelfsprekend om daarna aan de slag te gaan bij een gemeente. Dichtbij de mensen, praktisch en actief, dat wilde ik. Het werd de gemeente Alkmaar. Onder meer schreef ik het nieuwe participatiebeleid. Met een participatieladder en een minimumtrede bepaalden we dat bewoners altijd genoeg te zeggen hadden als er iets in hun wijk gebeurde. Hoe anders was het in de praktijk. Toen ik later projectmanager was, werd een woningbouwproject enorm ondermijnd door één persoon uit de wijk, die zou spreken namens de buurt. En hij werd geloofd, want hij was voorzitter van de bewonerscommissie van de wijk. 95% van de buurt hoorde je niet en de toekomstige bewoners van de nieuwe woningen al helemaal niet. Wat nou bewoners een stem geven…

      

      Meer en meer viel mij op dat vooral een heel select groepje praters en mensen die heel goed de weg weten, in contact komen met ambtenaren en bestuurders van de gemeente. En dat zou niet zo moeten zijn.

       

       Met mijn bedrijf Caseon verbind ik het werken aan een betere leefomgeving met het betrekken van de grote onzichtbare groep in gemeenten. De doeners, de mensen die iedere dag in de wijk wonen en belang hebben bij goede contacten met buren en overburen. Het maakt me blij als ik zie dat het werkt, dat mensen op onze evenementen afkomen en meedoen. Zo moet het zijn.

        

        Is dit voor jou interessant en ben je benieuwd of ik iets voor jou kan betekenen? Stuur me een bericht via ester@caseon.nl of 06 275 00 399. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

         

         Privé leef ik met mijn echtgenoot en twee zoons met veel plezier vlakbij het centrum van Alkmaar, in een fijne, afwisselende buurt.

          

          Hartelijke groet,

           

          Ester

Download nu!

Checklist Hoe word je een Succesvolle Ambtenaar; 25 tips waardoor jouw projecten de eindstreep wél halen, in minder tijd.
Al meer dan 1000 keer gedownload, dus vraag het direct aan!