1-op-1 coaching Succesprogramma (6 maanden)

Je werkt al een aantal jaren voor de overheid en bent een echte professional. Je werkt als (senior) beleidsmedewerker of projectmanager en voelt je verantwoordelijk voor de resultaten van jouw werk. Natuurlijk heb je anderen nodig om deze resultaten te behalen, maar je hebt (maar deels) hiërarchisch wat over deze anderen te zeggen.

Je bent een expert op je vakgebied, maar bent wellicht te bescheiden om dit uit te spreken. Je werkt graag voor de overheid, wil impact hebben, maar waarom moet het nou allemaal zo traag en stroperig?

Als je in het individuele programma “Meer Resultaten, meer plezier bij de overheid” stapt gaat dit gegarandeerd veranderen.

Je leert hoe de principes van Succesvolle Ondernemers:

 • Jou helpen om anderen met gemak mee te krijgen.
 • Je expertstatus neemt toe en je werkt precies aan die onderwerpen die helemaal bij jou passen.
 • Hoe je volledig uit de verf komt en ontspannen en met plezier kunt blijven werken.

Omdat het een 1-op-1 traject is, is de klik tussen jou en jouw coach heel belangrijk. Je kunt daarom een gratis, telefonisch strategiegesprek aanvragen met Ester.

Dat kun je doen door op deze button te klikken.

“Meer resultaten, meer plezier bij de overheid”, wat houdt het in

6-maanden programma

 • Speciaal voor professionals en projectmanagers bij de overheid
 • Haal meer en betere resultaten met jouw werk.
 • Bereik meer in minder tijd, houd je focus.
 • Jouw projecten hoog op de prioriteitenlijst van je collega’s en bestuurders.

Het programma is gebaseerd op de pijlers van De Succesvolle Ambtenaar. De Succesvolle Ambtenaar helpt professionals bij de overheid om meer resultaten en voldoening uit hun werk te halen door het toepassen van principes van succesvolle ondernemers.

Speciaal voor ambtenaren die meer willen bereiken

Het programma biedt je intensieve begeleiding, zodat je niet alleen nieuwe kennis en vaardigheden leert, maar ze ook echt met succes gaat toepassen:

 • Je krijgt je collega’s succesvol mee bij veranderingen.
 • Je houdt anderen aangehaakt.
 • Jouw projecten halen de eindstreep wél.
 • Jouw voorstellen komen moeiteloos door de besluitvormingsprocedures heen.
 • Je hebt plezier in je werk en haalt er voldoening uit.

Het programma

IN HET PROGRAMMA ZITTEN DE VOLGENDE ONDERDELEN

EEN LIVE TRAININGSDAG 1-OP-1, op een mooie externe locatie

In deze exclusieve trainingsdag leer je de vaardigheden van succesvolle ondernemers speciaal aangepast voor ambtenaren. Je leert wat nodig is om succesvol anderen mee te krijgen en voldoening te halen uit het werk. De basis is ken jezelf en ken de ander.

Je leert onder meer de “vuurtoren-methode” en gesprekstechnieken, maar ook klantvriendelijkheid. De dag is 1-op-1. We leggen samen de basis voor de komende 6 maanden. De impact van de dag is groot. De dag geeft je duidelijkheid waar je naartoe wil en hoe je daar kunt komen.

TRAININGSPROGRAMMA

KICKSTART
Online les en coaching: jouw glasheldere boodschap
Door deze haarscherp te krijgen weet je precies wat je iedere dag moet doen en wie je daarbij nodig hebt. Het wordt daarna veel makkelijker collega’s, leidinggevenden en bestuurders mee te krijgen.
De kraakheldere boodschap werken we tijdens de livedag samen uit.

ONLINE LESSEN
De online lessen in de vorm van pdf’s, mp3’s en een werkboek per les zorgen ervoor dat je de leerstof snel doorgrondt. Je kunt de lessen volgen op het tijdstip en de locatie die jou het beste uitkomt. Het enige dat je nodig hebt is een computer met internetverbinding.

De lessen gaan over:

 1. Hoe je iedere dag weer meer bereikt in minder tijd (handig om meteen tijd over te houden voor het trainingsprogramma).
 2. Hoe je collega’s en bestuurders meekrijgt (de vuurtoren methode).
 3. Hoe je moeiteloos door het besluitvormingsproces komt (door sublieme gesprekstechnieken).
 4. Het creëren van overzicht in complexe projecten (scheiden hoofd- en bijzaken)

De lessen staan in een online leeromgeving die je kunt blijven benaderen, ook nadat het programma is afgelopen.

3-WEKELIJKSE TELEFONISCH COACH-SESSIE MET ESTER (45 MINUTEN, 6 stuks)

In de 1-op-1 sessies gaan we in op je persoonlijke vragen. We dringen snel door tot de kern en je krijgt inzicht in hoe je tot voor jou goede resultaten kunt komen. (ik hou van praktisch, dus je krijgt altijd inspirerende tips die je direct kunt toepassen)

WEKELIJKSE VOORTGANGSRAPPORTAGE

Resultaten bereik je makkelijker door iedere week of maand je voortgang te rapporteren.

Wat zeggen eerdere deelnemers over De Succesvolle Ambtenaar?

Ramon Kleinhesselink, gemeente Arnhem: “Ik heb nu echt weer plezier in mijn werk.”

Na bijna vijf jaar te hebben gewerkt als adviseur onderwijshuisvesting bij de gemeente Arnhem voelde ik dat ik het anders wilde. Ik liep vast in de stroperigheid van de organisatie, maar had vooral behoefte aan betere werkrelaties. Ik wist dat daar de sleutel zou liggen tot meer werkplezier en betere resultaten voor mijn gemeente.

Ik twijfelde of het wel het goede moment was om in het programma van De Succesvolle Ambtenaar te stappen. Ik begon net aan een nieuwe baan binnen de gemeente en wist nog niet welke doelen ik daarmee wilde bereiken en of ik mijn dossier wel groot wilde maken, zoals Ester dat noemde. Als “vuurtoren” de aandacht naar me toetrekken, wilde ik dat wel? Zou dit de beste manier zijn om het aan te pakken. De gesprekken met Ester en deelname aan een 1-daagse training trokken mij over de streep. Ik besloot de sprong te wagen.

Nu ben ik daar heel blij mee. Het programma heeft me zeer geholpen om met geloofwaardigheid echte impact te hebben op mijn leidinggevende, collega’s en externe partijen. Ik twijfel veel minder en heb veel meer zelfvertrouwen. Ik merk dat ik echt zelf de regie heb over mijn dossier en ik ben veel sterker in mijn adviesrol. Ik ben ontspannen geworden, wat ik vooraf vaak niet was, en mijn eigen verhaal is heel helder geworden. De samenwerking met mijn directe collega’s verloopt nu heel goed, we krijgen heel snel dingen voor elkaar en dat valt ook anderen op.

Het is heel prettig dat het programma langer duurt en ervoor zorgt dat ik de tijd kon nemen voor deze verandering. Het ging namelijk niet vanzelf en af en toe moest Ester me echt even door mijn twijfels m.b.t. mijn werk heen helpen. Ik ben Ester dankbaar en heb er weer helemaal zin in om mij in te zetten voor de samenleving. Ik voel me ontspannen, vrolijk en positief.”

 

Christian Schouten, Blockchain expert bij het ministerie van Financiën: “Eindelijk de methode gevonden om klinkende resultaten te bereiken en door te zetten wanneer het lastig wordt.”

Mijn werk is heel innovatief en ik werk graag met de nieuwe ICT mogelijkheden die de huidige tijd ons biedt. De kansen voor de overheid zijn enorm, maar ik merkte ook hoe lastig het is om daadwerkelijk resultaten te boeken binnen een stroperige omgeving (die de Rijksoverheid natuurlijk is). Wat me altijd prima afging was om anderen enthousiast te krijgen voor mijn projecten, maar daarna werd het lastig. Ik heb met zoveel belangen te maken, resultaten boek ik nooit vanzelf. Mijn natuurlijke reactie is om dan naar een volgende uitdaging te zoeken en die aan te gaan. Ik merkte dat dit me ging tegenstaan. Ik wilde nu ook graag de volgende stap zetten, zodat mijn goede ideeën daadwerkelijk geïmplementeerd worden en de overheid de vruchten gaat plukken van de nieuwe technische mogelijkheden.

Ik wist dat het moeilijk zou worden om voldoende draagvlak te krijgen aan de top en om ook bij andere overheidsorganisaties eigenaarschap en enthousiasme te kweken voor mijn project. Ik heb daarom besloten om in het 6-maanden programma van de Succesvolle Ambtenaar van Ester te stappen.

En daar ben ik heel blij mee. Ester heeft me geholpen om goede relaties op te bouwen en me te focussen op wat echt belangrijk is. Ik doe nu minder en het wonderlijke is: hoe rustiger ik me opstel, hoe meer er lukt. Ik hoef lang niet meer alles zelf te doen en heb veel vertrouwen in de anderen die nu belangrijke deeltaken uitvoeren. Ik heb de regie op mijn dossiers en voel veel innerlijke rust. Dit helpt me natuurlijk ook in mijn privéleven, dat met 3 kleine kinderen ook heel druk is.”

 

Angelique Migliardi, programmamanager gemeente Rotterdam

Toen ik Ester sprak zag ik het eerlijk gezegd eigenlijk niet meer zitten met mijn werk. De stroperigheid, de traagheid, het uitblijven van resultaten en besluiten, het stond me zo tegen. Ik was enorm aan het twijfelen, wilde ik wel bij de overheid blijven werken, of wilde ik vertrekken?

Maar mijn keuze voor de overheid was jaren geleden heel bewust geweest. Ik besloot het nog één kans te geven en vroeg Ester om me te helpen meer resultaten te bereiken en weer “gewoon” met plezier te werken. Ik begon net met een nieuwe functie en vroeg me af of dat wel handig was. Zou het wel mogelijk zijn meteen te kiezen voor leiderschap in de nieuwe functie?

En nu denk ik, ik ben zo blij dat ik het geen seconde langer heb uitgesteld! Ester heeft me geholpen om pijnpunten snel op te lossen en in de kiem te smoren. Ik ben niet meer overgeleverd aan de waan van de dag, maar heb zelf de regie en werk naar grotere doelen toe. Ik heb het werk onder controle en ik toon zoveel meer lef. De handvatten van Ester hielpen me om echt aan de slag te gaan. Nu voel ik zoveel meer rust en werkplezier. Mijn richting is duidelijk en ik wil echt doorgaan. Ik heb laatst zelfs volmondig nee gezegd tegen een baan buiten de gemeente. Zo’n goed gevoel!

Over Ester Oude Nijhuis

In de 14 jaar die ik als gemeenteambtenaar heb gewerkt viel me het volgende op: mijn collega’s waren ontzettend bevlogen en wilden graag goede dingen bereiken in de samenleving.

Verbinding met de buitenwereld is belangrijk, maar ook de interne organisatie. Daar worden de keuzes gemaakt, over hoe tijd en geld wordt besteed. Gaan we door met een project of juist niet en op welke manier. En wie gaat dit doen onder welke voorwaarden. Maar ook de juiste verbindingen tussen collega’s die elkaar aanvullen zijn goud waard en onmisbaar in een goedlopende, resultaatgerichte organisatie.

Om resultaten te bereiken is het belangrijk dat je externen en collega’s meekrijgt én dat je je tijd besteed aan de juiste dingen. Ik ben heel veel gaan lezen en leren over invloed, projectmanagement etc. En ook heb ik hierover met veel collega’s overal uit de organisatie gesproken. En dat hielp. In mijn laatste jaren als ambtenaar haalde ik heel goede resultaten. Mijn wethouder, ambtelijk opdrachtgever en ook mijn leidinggevende waren heel erg tevreden. Ik kon een team om mij heen vormen en kreeg makkelijk steun voor mijn voorstellen.

Toen ik ondernemer werd heb ik vrij snel besloten te gaan investeren in mijn marketing en sales vaardigheden. Ik had altijd al het idee dat deze vaardigheden nodig zouden zijn om het alle beleidsonderwerpen van de overheid tot grote hoogte te brengen.

En toen vielen de kwartjes. Ineens begreep ik dat mijn successen in mijn laatste jaren als ambtenaar geen toeval waren. Ze waren het gevolg van mijn acties die pasten binnen de marketing- en sales principes. Maar er was nog veel meer mogelijk geweest als ik deze principes structureler had toegepast. Had ik dit maar geweten als ambtenaar.

En dit is de reden dat ik het programma De Succesvolle Ambtenaar heb ontwikkeld. Ik gun mijn klanten:

 • Succesvolle projecten en beleid: blije inwoners!
 • Intern draagvlak, waardoor tijd en geld bespaard wordt.
 • Een prima carrière binnen de overheid en fijne samenwerking met collega’s.
 • Tijdwinst, geen eindeloze werkdagen, waardoor er voldoende tijd en energie overblijft voor je gezin, je hobby’s etc.

De Succesvolle Ambtenaar

Wil je er meer over weten?

Stel al je vragen via Ester@Caseon.nl, ik reageer altijd.

Op een stralende overheid!

Download nu!

Hoe wordt je een Succesvolle Ambtenaar?
25 tips waardoor jouw projecten de eindstreep
wél halen, in minder tijd.

dit veld niet invullen s.v.p.