Een goede vriend van mij, Jan-Jaap van Peperstraten, is pastoor van de katholieke kerk in Alkmaar. Wat een fijne man is hij. Hij is heel modern en heeft bijvoorbeeld social media al vroeg omarmd. Zijn overdenkingen, de wekelijkse preek, plaatst hij op internet en daar weet hij velen mee te raken. Ook mij! 

Eind januari was de titel van zijn preek: “Kom volg mij.” 

Dit is wat Jan-Jaap schrijft (de bron is uiteraard de bijbel): 

“Jezus loopt in die dagen langs het meer van Galilea en roept zijn eerste leerlingen tot zich. Hij zag Simon en de broer van Simon, Andreas, terwijl zij bezig waren het net uit te gooien in het meer. Zij waren namelijk vissers.

Jezus sprak: “Kom, volg mij. Ik zal maken dat gij vissers van mensen wordt.”

Terstond lieten zij hun netten in de steek en volgden hem.” 

We noemen dit een roeping. 

Als je wil leren over invloed en anderen mee krijgen dan is de bijbel en de hele opbouw van de kerk een eindeloze bron van inspiratie. Hoe lukte het Jezus om zijn leerlingen mee te krijgen en de kerk om zo groot te groeien? 

…. 

Toen ik ging ondernemen wist ik niks over klanten krijgen. Niks over marketing, laat staan over verkopen. Ik ging gewoon kopjes koffie drinken met mijn netwerk en dan zou het wel goed komen met die handel.

Een paar maanden na de start van mijn bedrijf zag ik op mijn zakelijke bankrekening dat het niet zo makkelijk was…

Gelukkig hoorde ik van een vriendin dat je ondernemen kon leren. Ze vertelde me ook bij wie zij dat geleerd had.

Ik nam contact op met dit bedrijf en hoorde dat een programma € 4.000,- kostte. Ik kon er niet van slapen. Maar heel eerlijk, ik was meteen verkocht. Ik móest dit doen. Ik wilde dit leren en had er veel voor over om van mijn bedrijf een succes te maken.

Ik leerde over marketing, over een aanbod maken en het werkte. Een jaar of wat later ontdekte ik de waarde van deze kennis voor overheidsprofessionals en leidinggevenden. Ik ging professionals begeleiden om de principes te leren, maar nog belangrijker, om ermee aan de slag te gaan. Daar stop ik nog steeds iedere dag mijn ziel en zaligheid in. 

Waarom is dit interessant voor de overheid? Dat is toch geen bedrijf?

Dat klopt.

Het is om dezelfde reden als waarom dit belangrijk is voor de kerk. 

Je hebt anderen nodig, alleen kom je nergens. Om je doelen te bereiken. Mooie, waardevolle doelen voor de maatschappij. 

Denk aan:

Jouw leidinggevende

Je collega’s

Het MT

De politiek

De samenleving 

Kennis en implementatie van marketingprincipes maken een wereld van verschil als je anderen mee wil krijgen. 

Hoe zou het zijn als jij een voorstel doet in het MT en het hele MT laat alles uit hun handen vallen om jou te volgen. Net als de vissers op het meer van Galilea. 

(Ha ha ha) 

Zo drastisch hoeft ook weer niet. Maar een gewone simpele “ja”, zodat je door kan. Dat zou toch wel fantastisch zijn.

Een paar eenvoudige marketingprincipes maken het een stuk makkelijker om anderen mee te krijgen. Bijvoorbeeld “Praten in Baten”. 

De A van Anderen meekrijgen is een belangrijk onderdeel van de Adviseren met IMPACT-methode. Elke letter staat voor een belangrijke stap die jou helpt om met gemak en plezier mooie resultaten te bereiken met jouw werk. 

Van trekken aan een dood paard naar topresultaat… 

Ik vertel je er graag meer over op 7 of 9 april a.s. Ik heb namelijk besloten het gratis webinar opnieuw te geven. 

Kijk op deze link voor meer informatie en inschrijven https://caseon.webinargeek.com/adviseren-met-impact-1.

Heb je collega’s die beleidsmedewerker of projectmanager zijn en die het interessant vinden inspiratie te krijgen om makkelijker meer voor elkaar te krijgen, ook op afstand? Stuur dit blog dan gerust door.

 

Op een stralende overheid,

 

Ester