Op Facebook vind je groepen voor de meest bijzondere onderwerpen. Als je een hobby hebt, dan weet ik zeker dat Facebook daar een groep voor heeft. Zo hebben mijn mannen (zo noem ik man en zoons altijd) een oude hobby opgepakt nu ze zoveel thuis zijn: modelvliegtuigjes bouwen. 

Wist jij dat die hobby weer enorm aan het groeien is? Mannen die deze hobby als jongen hadden zijn daar de afgelopen jaren weer mee begonnen. 

Ik kan me voorstellen dat Facebook hieraan een bijdrage heeft geleverd. Je kunt gewoon tips en ideeën uitwisselen met mensen over de hele wereld. Dat is leuker dan alleen. 

De hobbygroepen voor hobbies die je thuis kunt doen op Facebook zijn nu natuurlijk veel drukker dan normaal. Ik zie dit ook op de groep “Passie voor borduren”, waar vaak seniore dames hun prachige werken laten zien. Ze geven elkaar altijd al veel lieve reacties en likes, nu is dat nog veel meer. 

Dit is een hele leuke kant van Facebook, die nu heel waardevol is. 

Maar ook de negatieve kant van Facebook wordt nu versterkt. Elkaar op de hak nemen, jezelf op de borst kloppen ten koste van een ander en zo. 

Mijn analyse na bijna 2 weken Corona-maatregelen: verschillen en problemen worden overal uitvergroot. Het positieve en het negatieve. 

Mensen die alleen zijn, zijn nu nog meer alleen. 

Relaties die in zwaar weer verkeerden lopen nu nog stroever. 

Mensen met drukke banen en gezinnen hebben het nu nog drukker. 

Gezinnen die moeilijk konden rond komen kunnen de touwtjes nu helemaal niet meer aan elkaar knopen. 

Wie luchtig is van aard, is nu nog luchtiger. 

Etc. 

Herken je dit ook voor je werk?

De wethouder (of directeur) die vaak met andere prioriteiten kwam hangt nu meerdere keren per dag aan de telefoon. (met nieuwe vragen) 

Je collega die je altijd al moeilijk meekreeg is nu helemaal niet meer te bereiken. 

Taken die je voor je uitschoof blijf je gewoon uitstellen. 😉 

We hebben allemaal geen idee hoe lang deze situatie nog doorgaat en hoe de wereld en jouw werk zich daarna ontwikkelen. Ik weet dit ook niet. Wat ik wel weet is dat problemen die er waren zich meestal niet vanzelf oplossen. De kans is groot dat je straks weer tegen dezelfde frustraties aanloopt als een paar weken geleden.

(Ik kan het weten. Ik heb 2 keer 4 maanden zwangerschapsverlof gehad en na die maanden trof ik gewoon weer dezelfde problemen aan als daarvoor. Terwijl ik dat vooraf niet verwachtte.) 

Zakt de moed je nu in de schoenen? Dat hoeft absoluut niet. Je kunt zelf veel veranderen aan je baan, zonder dat je van baan hoeft te wisselen. Ik heb de afgelopen jaren samen met mijn klanten ontdekt dat je met een paar simpele veranderingen veel kunt veranderen. Ook als je het gevoel hebt aan dode paarden te trekken is het mogelijk topresultaten te bereiken. 

Hoe? 

Ik leer je er graag meer over in mijn geheel vernieuwde webinar “Van trekken aan een dood paard naar topresultaat bij de overheid”. 

Begin je dag goed volgende week woensdag of donderdag. Ik beloof je dat het je de hele dag een boost geeft. 

Je kunt je aanmelden via deze link.

Doe het snel, want doordat er nu zoveel mensen thuis werken merk ik dat de aanmeldingen erg snel gaan en er is een maximumaantal deelnemers mogelijk vanwege de software. 

Zie ik je volgende week? Zou leuk zijn toch!

(Niet letterlijk, jij kunt mij wel zien, maar ik jou niet. Je hoeft dus niet vooraf je haren te kammen) 

PS: het is een heel goed idee om een oude hobby op te pakken voor in de avonduren en in het weekend. Als je dat nog niet gedaan had. Je knapt daarvan op, het geeft je veel meer voldoening dan nieuws kijken.

 

Op een stralende overheid!

 

Ester