Ambtenaren Groeiprogramma 2023

Van werkdruk en sleuren naar topresultaten met plezier en gemak, in je eigen baan

 • Voor overheidsprofessionals
 • Losse inschrijvers
 • 12 maanden groeien op het gebied van: kiezen, impact en bestuur & organisatie
 • online, maar live, geen opgenomen training

 

Ambtenaren groeiprogramma 2023

Van werkdruk en sleuren naar topresultaten met plezier en gemak, in je eigen baan

Eindelijk is daar hét opleidingsprogramma, speciaal voor drukke ambtelijke professionals (beleidsmedewerkers, project- of programmamanager) die zinvol willen bijdragen met hun baan. Voor de samenleving, de organisatie en voor zichzelf.

“Eindelijk grip op mijn werk en dagelijks mijn werkdag met voldoening afsluiten” – Bastiaan

“Beslissers en externen weten me te vinden, met als gevolg: besluiten komen er makkelijk door.” – Laura

“Ik was er niet op uit, maar nu is mij ineens mijn droombaan voor mij gecreëerd, gewoon binnen mijn eigen organisatie.” – Nathalie

Ester Oude Nijhuis

Jolanda van ’t Erve

 

De Succesvolle-Ambtenaar-pijlers, 12 maanden groeiprogramma

Het programma is voor experts, ze kennen hun vak en investeren erin om hun kennis en expertise op peil te houden. De wereld verandert snel en het is belangrijk om bij te blijven.

Voor topresultaten, met plezier en gemak, is inhoudelijke expertise helaas niet genoeg. Dit is wat er nodig is:

 1. Anderen met gemak mee te krijgen, omdat zij dat zelf willen, niet alleen vanwege jouw enthousiasme (heel vermoeiend)
 2. Zelf baas te worden over jouw agenda, leven in plaats van geleefd worden
 3. Simpele, werkende systemen, waar je op terug kunt vallen, zonder steeds een beroep te doen op je geheugen.
 4. Plezier beleven en begrip hebben voor de politiek en de organisatie waar je voor werkt. Je danst daar als het ware mee.
 5. Jouw expertise en jezelf te laten zien, waardoor positieve beslissingen, kansen & resultaten naar je toe komen.

Het ambtenaren groeiprogramma sluit hier helemaal op aan. Je volgt het programma een heel jaar, op een rustig tempo. Na dit jaar herken je je werk niet meer terug. Je hebt lol en plezier (met anderen), je werk voelt luchtig en leuk. Zoveel leuker ook om er met anderen over te praten. De resultaten volgen elkaar steeds op, zodat je vaak iets te vieren hebt.

Programma van Ester Oude Nijhuis, oprichter van De Succesvolle Ambtenaar en toptrainer en coach voor de overheid.

Het programma is exclusief voor experts en professionals in dienst van de overheid, zoals beleidsmedewerkers, project- en programmamanagers.

Groei in je rol, neem de leiding, stop met lijden :-).

Merk dat er genoeg andere professionals zijn die net zo graag succesvol willen zijn bij de overheid als jij.

Kortom: topresultaten bereiken met plezier en gemak, zonder van baan te veranderen.

 

 

Anders werken, leuker en makkelijker

Het goede nieuws is dat er heel veel verbetering van werk mogelijk is zónder dat er een andere baan nodig is. Je kunt je blíjven inzetten voor het vakgebied waar je van houdt, maar dan met meer resultaten, meer ontspannen en plezier.

Petra – “ik werk voor de gemeente Velsen en doe daar verschillende dingen. Mijn hoofdtaak is het beheer van digitale ruimtelijke plannen en het implementeren van de nieuwe omgevingswet. Veel werk, heel uitdagend. Wat ik daarnaast doe, en stiekem het leukste vind, is het opbouwen en samenwerken met een steeds groeiende groep kinderen en volwassenen die zwerfvuil opruimen in de gemeente.

Ik werk graag hard en goed, lever vaak sneller dan wordt verwacht en ik ben graag behulpzaam. Daar ging het mis. Ik miste resultaten, teamwork, vooruitgang en ontspanning in mijn werk. Ik was altijd druk, werkte echt te veel en was niet vaak tevreden. Van Ester leerde ik een andere, slimme manier van werken. Hoe krijg je anderen mee, hoe krijg je de leukste projecten en hoe kun je ook ontspannen en je uren binnen de perken houden. Het is me gelukt. Ik werk nu normale uren en werk met meer focus, slimmer en maak bewustere keuzes. Hierdoor lukt er meer en dat kan ik ook zien. Zoals de groep zwerfvuilopruimers die inmiddels is gegroeid naar 188. Een voorbeeld, zowel binnen als buiten de gemeente Velsen” (gemeente):

 • André – coördinator implementatie AVG “het is taaie materie, waar mijn collega’s eigenlijk geen zin in hebben, terwijl het zo belangrijk is! Nu krijg ik zoveel meer voor elkaar en ik voel grip, ik wéét wat ik aan het doen ben.” (provincie)
 • Ahmet – projectmanager gebiedsontwikkeling: “De training is een van de meest bruikbare die ik de laatste jaren heb gevolgd. Het heeft bij mij direct tot een verandering in mijn manier van werken gezorgd met veel meer werkplezier. Ik ga de Focusplanners blijvend gebruiken en wil er graag meteen 2 bij je bestellen!” (provincie)
 • Andriane – beleidsmedewerker sociaal domein “het programma overtrof mijn verwachtingen enorm! De energie, de interactie, maar ook het praktische. Ik heb net promotie gemaakt naar een senior functie en alles wat ik geleerd heb zorgt voor een vliegende start! Dit pakt niemand mij meer af.” (gemeente)
 • Marjan – programmamanager duurzaamheid “de problemen waar ik aan werk zijn zo enorm, waardoor ik overweldigd raakte. Ook heb ik altijd veel anderen nodig, die druk zijn met hun eigen prioriteiten. Heel lastig allemaal. Door de hulp van Ester ben ik in control, heb ik overzicht en krijg ik veel meer voor elkaar. Fijn hoor!” (gemeente)

Voor alle professionals bij de overheid die óók met gemak en met plezier grote resultaten willen neerzetten is er vanaf 1 januari 2023 het Ambtenaren Groeiprogramma, waarin alles samenkomt.

Het beste opleidingsconcept

In de afgelopen 8 jaar heb ik steeds gezocht naar de fijnste manier van leren als een groep uit heel Nederland komt. Bij elkaar komen op een locatie is uitstekend, maar heeft ook praktische bezwaren (reistijd, je móet kunnen op de dag, files, treinstakingen).

Een online vooraf opgenomen videotraining is top. Maar het daadwerkelijk volgen van de training vraagt veel discipline en het is soms erg lastig om te focussen, waardoor je er niet alles uithaalt.

Het Ambtenaren Groeiprogramma verzorg ik daarom online, maar je bent er live bij. Je kunt dus al je vragen kwijt, je hebt interactie met de anderen en jouw netwerk breidt zich uit.

Dit betekent dus geen reistijd en lekker meedoen vanaf de plek die jij fijn vindt. Het enige dat nodig is, is een internetverbinding en een laptop, tablet of smartphone.

En mócht je nou ineens toch een keer niet kunnen, dan is er altijd nog de opname, die een jaar beschikbaar blijft voor álle deelnemers. Dan kun je dus ook nog even rustig terugkijken als je dat wilt.

Alle live-sessies zijn heel energiek en duren 2 uur. Dat is prima te doen online.

 

Wat krijg je als je meedoet?

Kies voor het Ambtenaren Groeiprogramma 2023

Schrijf je vandaag nog in voor het programma:

 • Krijg toegang tot alle 10 live sessies in 2023 (deze zijn online en duren 2 uur).
 • Aan het einde van iedere sessie is er volop ruimte om je vragen voor te leggen.
  Garantie: iedere vraag wordt beantwoord.
 • Inclusief een simpel en praktisch maandelijks stappenplan om te implementeren.
 • Mijn persoonlijke feedback op jouw stappen (normaal alleen voor mijn VIP klanten mogelijk).
 • Opnames van de sessies.

Deze unieke BONUSSEN:

 • Dé Succesvolle Ambtenaar Focusplanner, per mail krijg je een link naar een heldere uitleg-video. Heel fijn om in het nieuwe jaar mee te beginnen!
 • Boek Beleid in de Praktijk. Daarbij krijg je een link naar een online les uit de succesvolle training Schrijf Betere Beleidsteksten. Zorg dat jouw stukken, mails en andere berichten gezien en begrepen worden. Dit is een bijdrage van Fransien Roovers van de Metris Groep.
 • Infographic, top-10 onmisbare vaardigheden van succesvolle ambtenaren, voor boven je bureau.
 • Checklist organisatie sensitiviteit.
 • Checklist politiek bestuurlijke sensitiviteit.

De onderwerpen van de live sessies

Jarenlange studie, werkervaring bij de overheid en het trainen en begeleiden van overheidsprofessionals heeft voor mij haarscherp gemaakt wat er nodig is om mooie resultaten te halen bij de overheid (naast vakkennis):

 • Goede keuzes maken en werken met slimme systemen (Focus met Voldoening).
 • Anderen meekrijgen (Adviseren met Impact).
 • Politieke en Organisatie Sensitiviteit.

Met het Ambtenaren Groeiprogramma haken we hier naadloos op aan. Ieder thema is een verdieping op 1 van de 3 pijlers.

 

Deelnemers komen onder meer van: