“Ken je ook die leuke ambtenaar van LinkedIn? De raamambtenaar?”

Ik zit bij een sprekerstraining van John Bates (uit Californië) midden in de bossen in Doorn. Na het voorstelrondje stelt mijn buurvrouw mij deze vraag. Ze is raadslid en zegt de berichten van deze raamambtenaar graag te lezen en te delen op LinkedIn.

Ik begin te lachen.

Enkele maanden eerder las ik een inspirerend verhaal over een thuiszorgmedewerker die vlogt over zijn werk. Met als doel anderen te inspireren ook in de zorg te gaan werken.

Daarna deed ik een oproep op LinkedIn: “Kent iemand een vloggende of bloggende ambtenaar? Want ik weet dat het werk van ambtenaren veel leuker is dan de buitenwereld vaak denkt.”

Hierop kreeg ik veel reacties. Waaronder van iemand die mij op Debby Boers wees. Debby blogt en vlogt over haar werk als ambtenaar.

Ze noemt zichzelf de raamambtenaar. En ze is een boek aan het schrijven: “De ambtenaar die uit het raam stapte en verdween.” Waarin ze de avonturen die ze meemaakt beschrijft.

Want Debby heeft een missie: haar werk als ambtenaar verbeteren. En daarmee andere ambtenaren inspireren. De samenleving nog beter dienen. En zo maakt ze van haar baan haar droombaan. Geweldig toch!

We hadden meteen een klik en hebben een paar keer contact gehad de laatste maanden. Want de principes van Debby sluiten naadloos aan op de principes van De Succesvolle Ambtenaar.

Je kunt nog veel meer van en over Debby lezen op ikbenraamambtenaar.nl. Echt een aanrader.

Maar nog leuker is het om Debby in het echt te ontmoeten en te horen spreken. Dat kan tijdens de Ambtenaren Groeidag op 7 oktober. Want ze is 1 van de sprekers.

Met haar verhaal gaat ze jou zeker inspireren. En natuurlijk kun je ook al jouw vragen stellen.

Denk niet dat ze alleen de mooie kant vertelt. Want (ik zeg het maar even als ambtenaren onder elkaar) wat Debby doet is natuurlijk niet de standaard. Ze steekt haar kop behoorlijk boven het maaiveld uit. Dus blauwe plekken loopt ze ook genoeg op.

En toch doet ze wat ze doet. Omdat ze erin gelooft.

Dus ja, die leuke raamambtenaar ken ik wel, zei ik tegen mijn buurvrouw. En we begonnen met de sprekerstraining.

Meer informatie over de Ambtenaren Groeidag vind je hier. Kom je ook?

PS: ik kan je ook intensiever verder helpen, op de volgende manieren:

  • Een individueel coach- en ontwikkeltraject (klik hier voor meer info).
  • Een in-company training- en coachprogramma voor teams en collega’s (informatie op aanvraag beschikbaar).
  • De workshop Van Zaklantaarn naar Vuurtoren (duur 2 uur), om meer voor elkaar te krijgen bij de overheid (informatie op aanvraag beschikbaar).
  • Een presentatie De Ambtenaar van de Toekomst (duur 30-60 minuten) (informatie op aanvraag beschikbaar).