Hoe voel je je vanochtend?

Het is een ongelooflijke tijd die we wereldwijd doormaken op dit moment. Er komt een continue stroom aan informatie op ons af en alles verandert alweer voordat we het kunnen verwerken.

Hoe is het met jou?

  • Voel je je gezond?
  • En hoe is het met de mensen in je omgeving?

En hoe is het met je werk? Als lezer van deze nieuwsbrief werk je waarschijnlijk thuis nu. Misschien alleen en anders met je partner. Ook de kinderen kunnen niet naar school, dus die zijn ook thuis.

Het vraagt veel van ons om er samen het beste van te maken.

Hoe sta je erin?

Hoe ga je om met de continue verandering, emoties en onzekerheid? Niemand weet op dit moment precies wat er gaat gebeuren.

Als mens houden we van controle. We doen er alles aan om zoveel mogelijk controle te ervaren.

Ook al weten we dat dat eigenlijk een illusie is. Of toch niet?

Zelf kies ik er op dit moment voor om me te richten op dat hele kleine mini stukje waar ik wel controle over heb.

Ik eet zo gezond mogelijk en maak fietstochtjes en wandelingen (zolang dat nog buiten mag, anders ga ik rondjes door de woonkamer lopen).

Ik ben lief voor de mensen in mijn directe omgeving. Heb gekozen voor geduld richting mijn echtgenoot en kinderen. (OK, ik ben geen moeder Theresa, dus ik ga ook wel eens de mist in)

Ik zoek bewust contact met mijn familie, vrienden en klanten. Door iedere dag een paar mensen te bellen en het initiatief te nemen tot contact (ook al hoor ik van de ander niks).

Zo kwam ik er gisteren achter dat mijn broer het vet zwaar heeft. Hij werkt in het ziekenhuis en collega’s raken besmet met Corona. Zijn vrouw werkt bij KLM. Hij was stil geworden in de familie app-groep.

Hou daar rekening mee. Veel mensen trekken zich terug als ze het zwaar hebben en je helpt ze enorm door contact op te nemen.

Mijn geluk is dat ik al jaren heel erg veel vanuit huis werk. Ik gebruik al vele jaren online tools om te overleggen met groepen bijvoorbeeld.

Dat is nodig, omdat ik klanten door heel Nederland en in België heb. Ik werk zelf vanuit Alkmaar. Zonder alle online mogelijkheden en samenwerken op afstand zou ik dat nooit vol kunnen houden.

Ik help je de komende tijd graag door mijn ervaringen en inzichten met je te delen. Ik ga je daarom ook vaker mailen dan je gewend bent.

Waar loop jij op dit moment tegenaan? Welke vragen en dilemma’s heb je?

Mail me gerust via een reactie onder deze blog.

 

Op een stralende overheid,

 

Ester