Wat een goed idee. Deze week kreeg ik een mail van Zarayda Groenhart waarin ze zichzelf (opnieuw) voorstelt. Ik volg met veel plezier verschillende programma’s over zichtbaarheid bij Zarayda.

Want we denken dat de mensen met wie we samenwerken ons heel goed kennen. Maar de realiteit is dat collega’s, bestuurders en externen waarschijnlijk helemaal niet zoveel van jou weten. En dat is jammer, want elkaar kennen is de basis van een goede samenwerking. Het zorgt voor herkenning en connectie.

Met veel plezier stuur ik je dit bericht, waarin ik mezelf aan je voorstel. En ik nodig je uit om jezelf aan mij voor te stellen. Want o, wat ben ik toch altijd nieuwsgierig naar wat er aan ‘de andere kant’ gebeurt als ik een nieuwsbrief verstuur.

Ik ben Ester, spreker, trainer en coach van ambtenaren én ondernemer. Precies 5 jaar geleden startte ik met ondernemen, dat deed ik zonder plan. Gelukkig ontdekte ik snel dat ondernemen een vaardigheid is die je kunt leren en in die vaardigheid heb ik veel tijd en geld geïnvesteerd.

Samen met mijn team help ik ambitieuze ambtenaren om topresultaten te bereiken, voor de samenleving en voor zichzelf. En dat doen we door ambtenaren te leren meer als ondernemer te werken en te denken.

Ik woon samen met mijn man en 2 zoons, van 12 en 14, met veel plezier in kaasstad Alkmaar. We wonen direct naast het centrum.

In onze vrije tijd wandelen we graag in de omgeving, door de stad of langs de molens. Maar het strand en het bos hier dichtbij zijn ook fantastisch. In de zomer mag ik graag racefietsen, maar ik doe het eigenlijk alleen wanneer dat in korte broek kan (dan is het minimaal 15 graden) en als het niet te hard waait. En het kan hier goed waaien in Noord-Holland!

Een kleine twee jaar geleden ben ik begonnen met drumles. Lekker rammen op een drumstel, heerlijk. Optredens ga ik voorlopig nog niet aan, maar leuk is het wel.

De maand december vind ik tegenwoordig heerlijk. Jaren geleden was dat anders, toen had ik erg moeite met deze donkere tijd. Nu zie ik deze maand als een fijne tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar het volgende jaar. Reflectie. Ik heb dit van een vriendin geleerd, die helaas is overleden.

2020 wordt een prachtig jaar. In 2019 heb ik ruim 200 klanten (allemaal ambtenaren) geïnspireerd en laten groeien. In 2020 worden dit er minstens 500. Een goede overheid is zo waardevol, daar moeten we zuinig op zijn in dit land. Ik ben zo blij met ambtenaren zoals jij, die zich elke dag weer inzetten voor ons.

Heb je een vraag aan mij? Stel deze dan gerust. Je kunt onder deze blog een vraag of reactie plaatsen.

En ik zou het ook zo leuk vinden als jij je even aan mij voorstelt!

 

Op een stralende overheid!

 

Ester

PS: in januari geef ik een webinar waarin ik mijn bloedeerlijke verhaal vertel over hoe ik ondernemer werd nadat ik 14 jaar ambtenaar was. Hierover later meer.