Evenement Moeiteloos meer resultaten

Meer impact en grotere resultaten door toepassing van ondernemersprincipes.
 

    Je hebt ervoor voor de overheid te willen werken. Niet voor niks, je bent iemand die graag iets wil bereiken. Iets goeds doen voor de samenleving, zinvol werk. Je bent bereid je daar flink voor in te zetten, er echt moeite voor te doen. En als je het op de goede manier aanpakt kun je enorm floreren.
     
    In de praktijk blijkt het helaas niet altijd makkelijk te zijn. Lastige besluitvormingstrajecten met ongewisse uitkomst kunnen je behoorlijk in de weg zitten. Je ervaart een hoge werkdruk, die wordt vergroot doordat er telkens nieuwe vragen en eisen op je af komen, zonder dat de eindstreep gehaald wordt. En het betrekken van je collega’s is vaak behoorlijk ingewikkeld.
     
    Dat wil je toch niet meer?
     
    Onderzoek wijst uit dat ruim 30% van de ambtenaren heel graag zou zien dat er meer resultaten geboekt worden.
     
    Ben jij er daar één van?
     
    Stel je voor:
     

  • Dat je meer kunt betekenen voor de samenleving;
  • Dat jouw dossiers stromen en je maximaal resultaat haalt;
  • Dat je zelf regie hebt over je tijd, in plaats van dat je de hele dag van het ene overleg naar het andere loopt;
  • Dat besluiten op jouw dossiers soepel door de directie en het bestuur worden genomen;
  • Dat het je met gemak lukt de juiste collega’s en samenwerkingspartners te betrekken.
  • En vooral: dat je veel meer plezier krijgt in je werk.

  •  

      Er zijn personen die denken dat de overheid en het bedrijfsleven radicaal verschillen en dat principes die voor bedrijven gelden per definitie niet gelden voor de overheid. Er zijn ook mensen die denken dat alles bij bedrijven beter gaat en ondernemers de rol van ambtenaren zouden moeten overnemen. Ik ben het met beide denkrichtingen oneens.
       
      Wat jou het beste helpt is te leren over ondernemersprincipes. En hoe je die kunt toepassen in het bijzondere werk dat je hebt bij de overheid. Met alle belangen en met oog voor het vergrootglas waar jouw werk onder kan liggen.
       
      Ester Oude Nijhuis

        Mijn naam is Ester Oude Nijhuis. Na mijn studie Bestuurskunde aan de Universiteit Twente ben ik ben ruim 14 jaar gemeenteambtenaar geweest in allerlei functies, van bestuur ondersteuner tot programmamanager duurzaamheid van een team van 6 personen. Ik heb het allemaal ervaren. De worsteling van het geleefd worden door mijn agenda, de moeite om ondanks alle belangen toch tot goede voorstellen te komen, besluiten die niet verder komen dan mijn leidinggevende; ik heb het allemaal meegemaakt. En ik besloot me daar niet bij neer te leggen. Want ik werkte niet voor niks voor de overheid. Dus ik heb geleerd, ben gecoacht en heb gelezen. En dat hielp enorm. Ik werd de baas over mijn eigen agenda en het viel velen op dat ik altijd zo kalm en relaxed bleef, ook onder grote druk.
         
        Ik haalde goede resultaten en werkte heerlijk samen, binnen en buiten de organisatie. Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon en eind 2014 richtte ik mijn eigen bedrijf op. Ik heb veel geïnvesteerd in business coaching programma’s. En ineens vielen de kwartjes. Bepaalde successen waren geen toeval, maar logisch. Ik ontdekte dat ik onbewust principes van succesvolle ondernemers toepaste.
         
        Want er gingen ook dingen mis. Ik herinner me bijvoorbeeld dat ik een prachtig besluit voor elkaar had gebokst, dat vervolgens in een diepe la belandde. Of dat een collega van mij met precies hetzelfde dossier bezig was. Dat had niet gehoeven als ik wist wat ik nu weet. Had ik maar eerder geleerd over ondernemersprincipes. En daarom wil ik jou dit nu ook leren.
         
        Tijdens dit evenement krijg je geen ingewikkelde theoretische kennis, maar heel praktische en direct toepasbare tips. Je wordt uitgedaagd om dit ook echt te gaan toepassen in je werk. Je kunt de volgende dag al je eerste resultaten boeken.
         

        Speciaal voor ambtenaren die dit ook willen leren

         

          Meer succes voor jou bij de overheid is zeker mogelijk. Ik nodig je graag uit op mijn Evenement “Moeiteloos meer resultaten”. Dit is wat je gaat leren:
           

          Les 1. Baas over eigen agenda

            In deze les leer je hoe je zelf weer de inhoud van je agenda bepaalt en niet meer wordt geleefd door de prioriteiten van anderen. Hierdoor heb je na iedere werkdag weer het gevoel dat je dag nuttig is geweest.
             

            Les 2. 7 sleutels om anderen mee te krijgen in jouw projecten of dossiers

              Door deze (marketing- en ondernemers-)principes lukt het jou veel beter te communiceren en anderen aan jouw dossiers te binden. Door te bouwen aan jouw expertstatus.
               

              Les 3. Besluitvorming en de ander meekrijgen: wat kun je leren van de sales professionals, zodat je resultaten verdubbelen

                In deze belangrijke les leer je wat beslissers nodig hebben om “JA” te zeggen tegen jouw voorstellen. Je stukken komen sneller en ongehavend door de directie, college en gemeenteraad.
                 
                BONUS 1: een werkboek met checklists. Onmisbaar om later de stof weer terug te kijken en toe te passen.
                 
                BONUS 2: een 1-op-1 telefonisch gesprek van 45 minuten na een aantal weken, om te bepalen hoe je wat je hebt geleerd nog beter kunt toepassen in jouw werk.
                 

                Voor wie is Moeiteloos meer resultaten?

                 

                  Het evenement “Moeiteloos meer resultaten” is niet voor iedereen. Het is bedoeld voor ambtenaren die graag meer impact willen hebben en daar ook echt moeite voor willen doen. Je werkt al heel hard dus je zoekt vooral naar manieren die je vooruithelpen zonder dat je daar harder voor moet gaan werken. Je werkt voor een gemeente, provincie of omgevingsdienst en je hebt anderen nodig om successen te behalen. Je twijfelt er niet aan of je voor de overheid wilt werken. Je vindt je werk zinvol en dat maakt je gedreven.
                   
                  E. Ardon, coördinator Naoberpoort Haaksbergen: “Met name de overeenkomsten tussen bestuurlijke besluitvorming in vergelijking tot het salesproces, en ook alle praktische tips die worden aangeboden in korte, duidelijke en “to the point” lessen. Heel toepasbaar.”
                   
                  J. ter Avest, beleidsmedewerker RO en EZ gemeente Losser: “De opbouw bij besluitvorming volgens het salesscript is heel toepasselijk op mijn werkveld!”
                   
                  L. Aarts, Economie en Regio gemeente Heerhugowaard: “Allerlei waardevolle handvatten komen in 1 lesdag samen. Je kunt er meteen mee aan de slag.”
                   

                  Waarom meedoen aan Moeiteloos meer resultaten?

                   

                  1. Je werk heeft reflectie nodig

                    Het evenement geeft je de gelegenheid om een volle dag áán je werk te werken in plaats van erín. Daar heb je gewoonlijk in de hectiek van de dag geen tijd voor. Er is afstand en tijd nodig om je manier van werken te veranderen.
                     

                    2. Je ontmoet andere gedreven collega’s

                      Het evenement geeft je de gelegenheid om met andere gedreven ‘collega’s’ in contact te komen. Deze contacten inspireren jou en laten je zien wat er allemaal mogelijk is.
                       

                      3. Je kunt al je vragen aan Ester stellen

                        Er is gedurende de dag voldoende gelegenheid om al je vragen aan Ester te stellen.
                         

                        4. Alleen al de beslissing om te komen, gaat je helpen

                          Je zult merken dat je anders gaat kijken naar je werk, meer kansen gaat zien. Dat is de ervaring van anderen en dit komt puur door het nemen van de beslissing om te gaan.
                           

                          Datum & tijd

                          Maandag 28 mei 2018 van 9.30– 16.00 uur.

                            De lunch is geheel verzorgd. Er wordt ook gezorgd voor koffie en thee tijdens de pauzes.
                             

                            Locatie

                              De locatie is in Friesland en wordt in overleg met de Academie van Werken in Friesland nog nader bepaald.
                               

                              Aanmelden

                                Aanmelden voor het evenement Moeiteloos meer resultaten kan via de Academie van Werken in Friesland. Meer informatie hierover volgt.