Met een volgeladen auto rijd ik richting mijn afspraak. Het is zomervakantie en ik vind het altijd een sport om werk en privé tijdens deze lange weken zo goed mogelijk te combineren (dat lukt de ene keer beter dan de andere in alle eerlijkheid).

De kinderen gaan nu allebei naar de middelbare school, dus ze kunnen best naar de dierentuin zonder mij, vind ik. En dus breng ik ze, samen met twee vrienden, naar Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna.

Ik ben ruim op tijd voor mijn afspraak daarna, met de burgemeester van Hollands Kroon Rian van Dam. Kort geleden heeft ze toegezegd te willen spreken op de Ambtenaren Groeidag en we gaan haar presentatie voorbereiden.

Ze is een heel ervaren politicus en bestuurder. Op de Ambtenaren Groeidag gaat ze vertellen hoe je als ambtenaar optimaal kunt samenwerken met je bestuurder. Wat is er nodig, zodat je allemaal je rol goed kunt spelen? Waar moet je rekening mee houden?

De tijd van top-down besturen ligt echt achter ons. Dit betekent veel voor wat er van jou, als professional bij de overheid, wordt verwacht. Zelf verantwoordelijk zijn voor goede resultaten en in staat zijn om anderen mee te krijgen. Zonder “strepen om op te staan”. Dat valt niet altijd mee.

Dit is precies waar de Ambtenaren Groeidag over gaat. De dag inspireert en leert de deelnemers om meer voor elkaar te krijgen (in minder tijd). Anderen met gemak en elegantie meekrijgen, dat is waar het om gaat.

Dit is niet alleen goed voor jouw bestuurder of jouw organisatie, maar ook voor jou. Want als je dit kunt haal je meer voldoening uit je werk.

Je voelt je trots om ambtenaar te zijn (dit is trouwens mijn grotere missie: dat ambtenaren trots zijn op hun werk).

We hebben een nieuwe brochure laten ontwerpen en ik vind het zo mooi geworden. Bekijk hem hier maar eens Brochure Ambtenaren Groeidag 2019. Wil je liever een gedrukte versie? Stuur me even een mailtje, dan zorg ik dat je deze krijgt.

Wil jij groeien in je functie bij de overheid: dan ben je heel erg welkom om bij de Ambtenaren Groeidag te zijn!

Jurk of geen jurk, de Ambtenaren Groeidag komt er. Er zijn al ruim 40 aanmeldingen. Wil je er ook bij zijn, klik dan hier.