De persconferentie afgelopen dinsdag maakte duidelijk wat we allemaal wel zagen aankomen: voorlopig blijven we zoveel mogelijk thuis werken.

Wat ik me nog goed herinner toen ik 5 jaar geleden vanuit huis ging werken: de eerste weken vond ik het vooral heerlijk.

Pas na een week of 5 à 6 merkte ik dat sommige gewoontes waarmee ik was begonnen toch niet zo handig waren. Daardoor kreeg ik pijntjes in mijn lijf, onrust in mijn hoofd en ik voelde me regelmatig opgejaagd en ontevreden.

Door simpele, kleinere en grotere veranderingen loste ik dit op. 

Doordat mijn klanten nu allemaal elke dag thuiswerken, kwam ik erachter hoe waardevol mijn simpele gewoontes zijn. Daarover verderop meer.

Wat mij bakken energie geeft is als mijn werk lukt (ik hou enorm van resultaten). Vooral als mijn klanten hun beste resultaten halen. Dan maak ik gerust een dansje in mijn thuiskantoor. Als hun voorstellen de eindstreep wél halen. En als zij hun werkweek een 9 geven. 

Ik heb een vraag aan jou: haal jij nu, vanuit huis, net zo gemakkelijk resultaten dan wanneer je op kantoor werkt? 

In mijn ogen is het nu makkelijker om resultaten te halen dan normaal. 

Serieus. Dit is geen typefout!

Dit is hét moment om werk te maken van vastgelopen projecten. Van die vreselijke projecten waarmee je totaal vastgelopen bent in jouw organisatie. Lukt het jou om gebruik te maken van de huidige situatie, waarin niks op de normale manier gaat?

Je kunt ze nú loswrikken en weer op gang krijgen. Of, dat kan ook heel aantrekkelijk zijn, je kunt er nu eindelijk vanaf komen.

Ondernemers zeggen: never waste a good crisis. (uitspraak van Winston Churchill). Waarom zou jij, als ambitieuze ambtenaar, deze kans wél aan je voorbij laten gaan?

Hoe dan?

De eerste, meest belangrijke stap, is om te achterhalen hóe jij denkt over de huidige situatie.  

Denk jij: “dit is hopeloos, ik wacht wel met mijn dossiers tot alles weer een beetje normaal wordt.” 

Of: “ik weet zeker dat ik en mijn dossiers beter uit deze crisis komen.”

Merk je het verschil als je dit leest? Welke gedachte kies jij?

Op basis van mijn eigen ervaring en gesprekken met ambitieuze ambtenaren heb ik speciaal voor jou, en jouw thuiswerkende collega’s, een super praktische checklist gemaakt. De SOS Thuiswerk Checklist voor Ambitieuze Ambtenaren.

Ik weet zeker dat de tips jou ook helpen om de komende tijd met meer gemak en plezier door te komen.

Doe er je voordeel mee, zodat jij beter uit deze crisis komt dan hoe je erin ging.

Voor mij is het allerbelangrijkste dat jij goede resultaten haalt voor jezelf, de samenleving en de organisatie!

Je kunt de checklist aanvragen via deze link.

Heb je thuiswerkende collega’s die ook baat hebben bij de checklist: stuur deze link dan gerust door.

 

Op een stralende overheid!

 

Ester