De gratis online masterclass “Succesvol thuiswerken bij de overheid” op 2 oktober was helemaal tot de laatste plek bezet. Er kon echt niemand meer bij. Wauw, wat gaaf om mee te maken. 

Ik heb de masterclass nu 2 keer gegeven en de reacties zijn zo goed. 

Dus heb ik besloten hem a.s. donderdag, 8 oktober om 9 uur, gewoon nog een keer te doen. Het is eigenlijk een kleine moeite, want de voorbereiding is natuurlijk bij de vorige keer al gedaan. 

Wil je erbij zijn? En/of wil je je collega’s aanraden erbij te zijn? 

Dit is de inschrijflink: 

https://caseon.webinargeek.com/succesvol-thuiswerken-voor-de-overheid

Het is geen toeval dat ik op 8 oktober een lege agenda heb (en dus ruimte voor de extra masterclass). 

8 oktober is in Alkmaar (waar ik al bijna 20 jaar woon) namelijk een feestdag: we vieren hier het Alkmaars Ontzet. 

Voor de niet-Alkmaarders: in 1573 werd Alkmaar, tijdens de 80-jarige oorlog, belegerd door de Spanjaarden. De Spanjaarden waren vastbesloten de stad in te nemen. 

“Het beleg duurde van 21 augustus tot 8 oktober 1573 en eindigde in een ontzet: het koninklijke Spaanse leger moest het beleg opgeven nadat Willem van Oranje opdracht had gegeven om de dijken rond Alkmaar door te steken. Alkmaars Ontzet betekende het einde van de belegering.” (bron Wikipedia) 

Mijn woning/kantoor ligt net buiten de stadsmuur van Alkmaar in die tijd. Dit betekent dat er in 1573 op deze grond heel wat wagens, paarden, soldaten en weet ik veel wat, vast kwamen te zitten in de modder. Ze konden helemaal niks meer en bliezen de aftocht. 

Deze overwinning wordt in Alkmaar nog jaarlijks gevierd. Basisscholen zijn dicht, jouw collega’s van de gemeente Alkmaar zijn vrij, winkels zijn (’s middags) dicht. In een fijne sfeer is dit dé dag dat we als Alkmaarders lekker bij elkaar zijn. 

En dit jaar niet. 

Natuurlijk. 

Maar de 8-october-vereniging heeft er gelukkig niet voor gekozen het dan maar te laten dit jaar. Ze hebben zich uit de naad gewerkt en een totaal andere manier bedacht om er tóch een feest van te maken. 

Alle leden van de vereniging konden zondag een tas afhalen bij het AZ-stadion (AZ speelde een uit-wedstijd bij Sparta, waar ik het verder niet over wil hebben). 

Een tas vol cadeautjes, echt superleuk. Een vlag, een boek, een digitaal programma, een pak zuurkool, een rookworst. 

En donderdag is er dus een ONTZETtend anders programma. 

Ik kijk ernaar uit. Heerlijk om toch een feestje te vieren in deze tijd, al is het vanuit huis (met mijn gezin doen we zéker mee aan de pubquiz in de avond). 

Ik vind dit mooi om te zien in deze tijd. De creativiteit om te doen wat wel kan, in plaats van op te geven. 

Bij de overheid zie ik dit ook heel veel. En dat is zo belangrijk. Want de problemen in de samenleving zijn niet bepaald opgelost. Jouw werk is belangrijker dan ooit. 

En ja, dat doen we nu vanuit huis. 

(Wil je de masterclass nog volgen a.s. donderdag, schrijf je dan vooral in! Vol = vol)

 

Op een stralende overheid,

 

Ester