Vorige week vrijdag, op Black Friday nota bene, moest ik nog een paar pakketjes versturen (focusplanners voor klanten). Het was druk in de stad, het gaf me een onrustig gevoel. 

Toen ik thuis kwam werd dat onrustige gevoel niet bepaald minder. 

Thuiswerken in een huishouden van 4 mensen die veel te doen hebben en niet van opruimen houden. Het was een puinhoop. Overal lagen spullen. 

Ik (we) moest(en) dus echt aan de bak. 

Gelukkig had ik net een leuke podcast ontdekt. Ben Tiggelaar vertelt over de psychologie van het volhouden. Dus, oortjes in en opruimen maar. 

Het mooie van Ben Tiggelaar vind ik altijd dat hij zich baseert op wetenschappelijk werk. Wat is bewezen effectief en wat niet. 

Hij legt twee belangrijke succesfactoren voor positieve gedragsveranderingen: 

I) zorg voor beloningen. Belonen helpt, hoe kinderachtig het soms ook lijkt. Dit werkt in het groot (successen vieren), maar ook in het klein. 

Waar moet je dan aan denken in relatie tot thuiswerken? 

Afvinklijstjes. Echt waar. Het voelt goed om de taken die je wil uitvoeren op te schrijven en iedere keer een krulletje of een vinkje te zetten als je iets afrondt. 

Ik dacht altijd dat die lijstjes waren bedoeld om niks te vergeten. Maar ze helpen dus óók om je goed te voelen gedurende de dag. 

Opschrijven dus, je taken, het is zonde om ze in je hoofd te laten zitten. 

Wat ik trouwens wel miste in zijn verhaal: wat doet het met je als je lijstjes structureel (veel) te lang zijn en je dus steeds taken níet afvinkt? Werkt dat dan niet averechts? Ik weet zeker dat dit zo is. Je kijkt dan namelijk snel naar wat je niet gedaan hebt, waardoor je je juist slecht voelt over jezelf… 

II) een slimme strategie werkt veel beter dan discipline. Discipline en wilskracht hebben we maar in beperkte mate tot onze beschikking. Op is op. 

Een slimme strategie, slimme gewoontes, werken veel beter. 

Stel je voor dat je je iedere dag afvraagt: zal ik vandaag mijn tanden poetsen of niet? En wanneer zal ik dat dan doen? Dikke kans dat je het tandenpoetsen dan regelmatig overslaat. “Vandaag heb ik geen zin. Morgen weer.” 

Mooi spul van Ben. 

De masterclass Energiek en Ontspannen Thuiswerken bij de Overheid had ik net opgenomen toen ik de podcast luisterde. De twee bovengenoemde principes geven precíes aan waarom de methode die ik daarin uitleg werkt. Heerlijk om er door die bril naar te kijken. 

Wil jij de strategie & de beste manier om jezelf dagelijks te belonen ook leren? 

Dat kan. De masterclass, inclusief het superhandige werkboek, kun je nu kopen voor een feestprijs. De Kerstperiode komt er aan. Eindelijk rust, na een hectische periode. 

Dit is hét moment om even te gaan zitten en een slimme strategie te leren. Zodat je het nieuwe jaar begint met slimme en goede gewoontes. Waardoor je je iedere dag Energiek en Ontspannen voelt over je werk. Of dat nou thuis is of op kantoor. 

De masterclass duurt 2 uur, dus dat moet lukken! 

Tot 18 december geldt een feestprijs van € 64,- excl. BTW. 

Twijfel niet langer en koop de masterclass hier (klik op onderstaande link):

https://www.desuccesvolleambtenaar.nl/ontspannen-en-energiek-thuiswerken-voor-de-overheid/

PS: heb je nu niet direct tijd om de masterclass te volgen? Dat geeft niks. Je houdt toegang tot de masterclass. Ook als je hem al hebt gekeken en alles nog een keer wil volgen. 

 

Op een stralende overheid,

 

Ester