Afgelopen weken zond de NPO de serie I.M. uit. Deze serie van 4 afleveringen is gebaseerd op het boek I.M. van Connie Palmen en gaat over haar relatie met Ischa Meijer, begin jaren ’90. Over Liefde met een grote hoofdletter, wat een passie, prachtig! (kijk die serie via NPO plus)

Hoewel het inmiddels 25 jaar geleden is dat Ischa Meijer overleed kan ik me hem nog herinneren. En Connie Palmen ook (ze leeft natuurlijk nog). Als ik denk aan Connie Palmen dan denk ik aan een dame die heel intellectueel en filosofisch vertelt. Een slimme vrouw met een mooie visie en een groot publiek.

Filosofie staat voor veel mensen gelijk aan mogelijk interessant maar ingewikkeld, moeilijk en niet te begrijpen.

Hoe interessant is het dan om de Wikipedia-pagina over Connie Palmen te lezen. Daar vind je namelijk de kern van haar filosofie: “Je bent wat je bent door wat je voor een ander bent: een kind voor je ouders, een vriend voor een vriend, een kunstenaar voor je publiek. Persoonlijk geluk hangt af van deze verbintenissen, kies ze daarom zorgvuldig.”

Daar kan ik wel wat mee.

Ik heb daar echt grote bewondering voor, mensen die moeilijke, grote kwesties simpel en eenvoudig kunnen maken. Deze mensen trekken mij aan.

Het is dan ook niet voor niks dat ik afgelopen voorjaar koos voor Lisette Tol als businesscoach (iemand die ondernemers helpt met succesvol ondernemen). Lisette staat voor Focus en eenvoud & voor maximale waarde leveren aan klanten. Wordt het complex en onoverzichtelijk, dan grijpt ze in.

Ondernemers, vooral in de dienstensfeer, zijn nogal geneigd om hun bedrijf heel ingewikkeld te maken.

Werk je voor de overheid, dan kom je dit ook veel tegen.

En weet je: de wereld is ook ingewikkeld en de dossiers waar jij aan werkt waarschijnlijk ook.

Dat betekent alleen niet dat jouw manier van werken óók ingewikkeld en complex moet zijn. Juist niet. Wil jij mooie resultaten neerzetten in al die ingewikkeldheid: dat hangt vooral samen met slimme, dagelijkse gewoontes. Acties die vaak niet moeilijk zijn om te doen. Acties die ook nog eens je werkplezier flink vergroten.

Ik vind het heerlijk om samen met mijn klanten 1-op-1 of in een kleine groep te puzzelen en op zoek te gaan naar de kern. En die vervolgens om te zetten in slimme acties, zodat de resultaten die ze bereiken een enorme impuls krijgen. Ook mijn workshop Energiek en Ontspannen Thuiswerken is hierop gebaseerd.

Ben jij daaraan toe? Jouw project laten vliegen in 2021? Op een manier die helemaal bij jou past en waar je heel blij van wordt?

Als je de rem die je in jouw werk ervaart zat bent, dan is dit wellicht een goed moment om een gratis telefonisch gesprek met mij aan te vragen. Ik heb de komende maand 3 plekken vrijgemaakt in mijn agenda.

Wil je je hiervoor aanmelden? Stuur dan een mail naar ester@caseon.nl en ik stuur je een paar voorbereidende vragen.

PS: Kunnen jij en je collega’s goed een methode gebruiken die werkt om Energiek en Ontspannen thuis te werken? De workshop die ik daarover geef wordt door de deelnemers zeer goed gewaardeerd. Ik bied deze op dit moment alleen in-company aan. Klik hier voor meer informatie. (En stuur deze informatie vooral door naar jouw leidinggevende of HR)

 

Op een stralende overheid,

 

Ester