Op 3 maart jl. twijfelde ik heus wel even, is het slim om nu een vakantie van een paar duizend euro te boeken? De eerste coronagevallen in Italië waren inmiddels bekend, dus ik had wel wat twijfels. Maar ja… 

Nog geen 10 dagen later: persconferentie, iedereen thuis werken. 2 dagen later: scholen dicht. 

Tot een paar dagen geleden betrapte ik mezelf weer op deze het-zal-wel-meevallen-gedachten van toen. 

Maandag 21 september geef ik samen met iemand anders een toffe training op locatie: Leidinggeven aan ondernemende ambtenaren. 

Op 17 september krijg ik de eerste mail: “Ik ben snipverkouden en een coronatest uitslag heb ik niet vóór maandag. Ik kan niet komen.” 

Vrijdag 18 september de tweede. 

Vrijdagavond persconferentie. 

Je merkt het gewoon. De spanning neemt toe. 

Ik ben geen helderziende, maar ik zie wel iets heel duidelijk: het thuiswerken, zoals we dat de laatste 6 maanden gedaan hebben, blijft voorlopig absoluut de norm. Mogelijkheden om toch naar kantoor te gaan worden waarschijnlijk teruggedraaid of beperkt. 

We zullen de komende taaie najaars- en winterperiode door moeten en werken vanuit huis. 

Het is niet anders.

Dit is het moment om een beslissing te nemen. Hoe kom ik het komende jaar door? 

Ik heb een tip voor je: besluit nu om er heel goed in te worden. In dat thuiswerken. 

Roept dat weerstand of vragen bij je op? Dat begrijp ik. Heel goed. Ik maak hetzelfde natuurlijk ook door, kan niet meer doen wat ik het liefst doe (zo heb ik besloten de Ambtenaren Groeidag niet te organiseren dit jaar. Au au au) 

Vorige week stelde ik in mijn nieuwsbrief de vraag waar je tegenaan loopt met het thuiswerken. Ik kreeg zoveel reacties. (dankjewel daarvoor) 

Daarom weet ik wat mij op dit moment te doen staat: jou inspireren, met praktische tips. Hoe je anderen meekrijgt, resultaten kunt halen vanuit huis & hoe je gefocust en met voldoening kunt werken. 

Volgende week woensdag en vrijdag geef ik, voor 1 keer gratis, mijn gloednieuwe online masterclass Succesvol thuiswerken voor de overheid. 

Grijp deze kans, deze 60 minuten kunnen een enorm verschil maken voor jou. 

Meer informatie bekijken en inschrijven doe je hier:

https://caseon.webinargeek.com/succesvol-thuiswerken-voor-de-overheid 

 

Op een stralende overheid,

 

Ester