Als leidinggevende ben je nooit uitgeleerd. Ik vertel je niks nieuws als ik zeg dat hoe meer je weet, hoe meer je beseft dat je nog veel meer niet weet. Socrates sprak dit al meer dan 2500 jaar geleden uit. 

Dat is eigenlijk wel bijzonder, als ik er zo over nadenk. Hoe kwam Socrates in die tijd aan informatie, hoeveel viel er eigenlijk te weten in die tijd? Er waren nog lang niet zoveel verklaringen en ontdekkingen gedaan als nu. 

Fast forward in de tijd: ik kan me nog herinneren dat ik als kind van 8 door de bibliotheek in Den Helder liep. Ik was een enorme leesfanaat. Ik droomde ervan dat ik álle boeken die daar stonden gelezen zou hebben in de toekomst. Wat ik niet wist was dat er continue nieuwe boeken bij kwamen. 

De les die ik later leerde: je moet kiezen wat je wel en niet wil leren, om echt verder te komen. Anders blijft het voor alles bij oppervlakkige kennis. 

Mijn bijzondere aandacht gaat al mijn hele leven uit naar (hoe werkt) de overheid en sinds 6 jaar naar (het toepassen van) succesvolle ondernemersprincipes. 

Alexander Meijer en ik schreven op basis van onze kennis en ervaring een aantal waardevolle documenten voor leidinggevenden bij de overheid. Heb jij ze al? 

Gratis checklist: SOS-thuiswerken voor professionals (klik hier).

Deze checklist is superpraktisch en kun je ook doorsturen naar jouw medewerkers. 

Gratis checklist: Wat willen slimme, ondernemende ambtenaren van hun leidinggevende? (klik hier).

Gratis e-book: De 10 dingen die leidinggevenden bij de overheid het allermoeilijkste vinden aan leidinggeven (klik hier)

Wil je meer? Meer weten, hulp bij het toepassen van onze visie op het leidinggeven aan ondernemende ambtenaren (waardoor jij het minder druk krijgt en veel meer aan het echte leidinggeven toekomt). Dan is onze unieke training wellicht wat voor jou.

https://www.desuccesvolleambtenaar.nl/succesvol-leidinggeven-voor-overheidsmanagers/

 

Op een stralende overheid,

 

Ester