Terwijl ik door het besneeuwde landschap van de Oudorperhout loop (poldertje, molens, bevroren water, vogels, met name ganzen) denk ik terug aan een wandeling die ik minstens 10 jaar geleden maakte. 

In gedachten loop ik weer met mijn collega Bert over bedrijventerrein in ontwikkeling “De Boekelermeer”. Bert is stedenbouwkundige en als expert betrokken bij de inrichting en de beeldkwaliteit van het terrein. 

Zo saai als deze woorden mogen klinken, zo gaaf is het om hem te horen vertellen. Over rugstreeppadden, beukenhagen, doorkijkjes, waterpartijen.  

Wat ik zie door mijn eigen ogen is: een kaal, modderig, kunstmatig landschap.  

Wat ik zie als hij vertelt is de toekomst: een groen/blauw landschap waar, naast bedrijfsgebouwen, planten en dieren een plek hebben en waar het ook voor mensen aantrekkelijk is om te werken en een wandelingetje te maken in de lunchpauze. 

Fast forward, dat beeld dat ik zag door het verhaal van Bert is nu de werkelijkheid.  

Zo knap vind ik dat. Ik geniet daar enorm van: verhalen van experts te horen. Ik heb dat altijd leuk gevonden, professionals bij de overheid met interessante expertise. Zij weten dingen over jouw wereld waar je normaal niet bij stil staat. 

Over landschappen. Over erfgoed. Over jeugdzorg. Over verkeer. Over duurzaamheid. Over bomen. Over vaarwegen, waterkeringen, arbeidsmarkt, bibliotheken.  

De wereld aan kennis die schuilgaat achter willekeurig welk nieuwsbericht. Ik smul ervan. 

“Kennis is macht” is een uitdrukking die sinds jaar en dag gebruikt wordt. Ook nu nog, terwijl kennis vaak maar een paar muisklikken van je verwijderd is. 

Maar is kennis echt macht? Ervaar jij dat zo? 

In werkelijkheid gaapt er vaak een gigantisch ravijn tussen gelijk hebben en gelijk krijgen.  

Met alleen inhoudelijke kennis ben je er niet. Er is meer nodig om jouw expertise om te zetten in keiharde resultaten.  

Je hebt bijvoorbeeld altijd anderen nodig. Hoe krijg je die mee? Hoe zorg je ervoor dat ze niet alleen de wereld kunnen zien zoals jij die ziet, maar dat ze daar zelfs fan van worden. Zoveel dat ze meegaan met jouw voorstel en daar ook de middelen voor vrij willen maken. 

Dit is wat ik bedoel met “Adviseren met IMPACT”. 

Adviseren met IMPACT gaat over 6 belangrijke stappen waardoor je: 
– de stroperigheid doorbreekt 
– de controle terugpakt op je werk 
– werkt met plezier en voldoening 
– of dat nu vanuit huis is of vanuit welke andere plek dan ook 

Ik vertel je er graag meer over tijdens het gratis webinar “Adviseren met IMPACT” of woensdag 17 feb (9.00 uur) of vrijdag 19 feb (10.30 uur). Het duurt 1 uur. 

Dus, ben jij professional bij de overheid en heb je je nog niet aangemeld? Doe dat dan nu via deze link https://caseon.webinargeek.com/adviseren-met-impact.

PS: stuur deze informatie gerust door naar jouw collega’s als dit voor hun ook interessant kan zijn.

 

Op een stralende overheid,

 

Ester