Terwijl ik een webinar geef beneden in de woonkamer, verstuurt mijn oudste zoon een foto in de familie-app met de tekst “hier wordt hard gewerkt”. Op de foto zie je mijn echtgenoot, met daarnaast mijn jongste zoon. Allebei aan het werk op een computer.

Als ik mijn telefoon check nadat het webinar is afgelopen word ik week van binnen als ik die foto zie. Wat een treffend plaatje van hoe het leven bij ons thuis nu is. Zo anders dan anders.

Alles is ongewoon nu. We leven in een periode die we nooit meer vergeten. Dat is zeker.

Door die foto bedacht ik: ik wil deze tijd vastleggen. Ik denk dat ik dat later heel fijn vind.

Misschien is dat ook wel een idee voor jou?

Plaatjes hoe je thuis aan het werk bent. Foto’s van je omgeving, wat is nu echt anders? Zoals dichte horeca, een lege stad. Of de lunch die je thuis eet, nu je niet meer in de bedrijfskantine terecht kunt. De kleine dingen zijn het leukst om later terug te zien.

Ik wil ook zeker een paar van die grappige filmpjes over thuiswerken bewaren. (wat is jouw favoriet?)

Merk je ook dat de dagen erg in elkaar over lopen. Dat je soms niet meer weet welke dag het is, laat staan wat je een paar dagen geleden hebt gedaan?

Dan heb ik een simpele tip voor je in het verlengde van het vastleggen van de bijzondere omstandigheden nu.

Je kunt dit namelijk ook in het klein doen, op dagelijkse basis. Niet voor later, maar voor nu, om lekkerder de dagen door te komen.

Om je goed te blijven voelen helpt het als je aan het einde van de dag even terugkijkt op de dag en daar wat over schrijft. Dit hoeft geen uren te duren natuurlijk, 10 minuten is ruim voldoende.

Aan het begin van de dag maak je een plan, met kleinere taken. Lekker afstrepen (dit prikkelt het beloningscentrum in je hersenen).

Zo maak je 2 keer per dag even bewust een pas op de plaats. Wat ben je aan het doen, en is dat ook wat je wil doen? (ik doe dit al jaren zo en het heeft me heel veel gebracht) 

Je ontkomt er eigenlijk niet aan, ook in het groot. Even een pas op de plaats maken en je afvragen of je tevreden bent met waar je staat. Of dat je bepaalde dingen zou willen veranderen.

Al kun je die veranderingen niet direct doorvoeren, je kunt wel alvast een goed plan maken. Een plan met concrete, kleine stappen, stappen die ervoor zorgen dat de verandering er komt. Nu of straks.

Ik help je daar graag mee.

Tot vrijdag 10 april 2020 17.00 uur kun je je aanmelden voor het online programma Maak en realiseer jouw Ambtenaren Groeiplan.  

www.desuccesvolleambtenaar.nl/ambtenarengroeiplan 

In dit programma kom je er achter wat je echt wil. In 5 simpele stappen maak jij een concreet plan zodat je dat wat je wil ook gaat bereiken. Jouw groei binnen de overheid wordt onvermijdelijk. Je haalt bijvoorbeeld met gemak draagvlak binnen en buiten jouw organisatie. Waardoor de resultaten die je voor de samenleving bereikt veel groter worden.

Omdat het programma nu een BETA versie is (dat betekent dat de lessen nog worden opgenomen: de eerste op 21 april) geef ik een onweerstaanbare korting van maar liefst 60%. (€ 400,- excl. btw ipv € 1000,- excl. btw)

Het voordeel is dat je live bij de opnames kunt zijn (vanachter jouw eigen computer). Deze mogelijkheid, en deze prijs, komen niet meer terug.

Op een stralende overheid!

 

Ester

PS: als je meedoet heb je meteen nog een belangrijk moment om vast te leggen voor later: de dag dat jouw leven als ambtenaar voorgoed veranderde :-).