Lokale/regionale Ambtenaren Groeidag

 

  • WERKEN EN DENKEN ALS EEN ONDERNEMER
  • GROEI, MEER RESULTATEN, ANDEREN MEEKRIJGEN

Tijdens een Ambtenaren Groeidag is dit precies wat je gaat leren en beleven. Deze succesvolle dag, waar ieder jaar weer deelnemers uit heel Nederland naar toe komen is nu ook te boeken als in-company dag. Speciaal voor lokale en regionale overheidsacademies.
 

“Je wilt zelf graag dat het allemaal sneller gaat, maar het lijkt wel alsof er altijd iets of iemand is, die de voortgang tegenhoudt”

 

De veranderingen in de samenleving gaan steeds sneller. Overheidsorganisaties zijn hier vaak niet tegenop gewassen. Complexe regelgeving, procedures en de manier van werken zorgen voor traagheid, maar ook voor veel frustratie bij medewerkers.

Je wil zelf graag dat het allemaal sneller gaat, maar het lijkt wel of er altijd iets is, of iemand die de voortgang tegenhoudt. Leg dat maar eens uit aan de buitenwereld, die zit te wachten op voortgang.

Tegenover deze frustratie staan ook positieve ontwikkelingen. In de huidige tijd is het veel makkelijker om goede informatie te vinden, contact te hebben met voorbeelden in jouw werkgebied, ervaringen uit te wisselen etc.

Ook liggen er juist nú grote kansen voor jou, als individuele ambtenaar, om hét verschil te maken!

Op een stralende overheid!

Ester Oude Nijhuis

De Succesvolle Ambtenaar = leren van succesvolle ondernemers

De Succesvolle Ambtenaar helpt ambtenaren om meer te bereiken. De aanpak levert betere samenwerking en betere resultaten op, maar ook tevreden en meer ontspannen medewerkers.

Succesvolle ondernemers maken op grote schaal gebruik van alle voordelen die de huidige tijd biedt. De Succesvolle Ambtenaar is gebaseerd op de principes die succesvolle ondernemers toepassen, aangepast aan de ambtelijke werkelijkheid.

Natuurlijk zal jouw werk bij de overheid nooit hetzelfde zijn als ondernemen, maar het is heel aantrekkelijk om een ondernemende ambtenaar te worden:

  • Je krijgt dan meer voor elkaar.
  • In minder tijd.
  • Juist die projecten komen op je af die precies bij jou passen.
  • Je bent in control met je werk, je weet precies wat je doet en waarom.
  • Heerlijk werken, je werk geeft je echt voldoening.

Jij maakt echt een verschil!

De Succesvolle Ambtenaar, speciaal voor ambitieuze professionals bij de overheid

De Ambtenaren Groeidag is hét evenement voor ambitieuze professionals bij de overheid. Het programma is afwisselend, praktisch en inspirerend.

Wat je kunt verwachten is:

  • Veel praktische kennis & inspiratie.
  • Direct in je werk toe te passen.
  • Praktische stappenplannen.

Investering

De investering voor de dag is € 197,- excl. BTW per persoon. Dit is inclusief materialen en reiskosten trainers. De locatie wordt door de opdrachtgever gefaciliteerd. Het minimale aantal deelnemers is 15, het maximale aantal 50.

Ervaringen van anderen

 

Gerwin van Dijk, Provincie Friesland

“De Ambtenaren Groeidag was heel inspirerend. Het enthousiasme en de verschillende invalshoeken waren heel nuttig. Jij kunt wel het beste idee hebben, maar hoe krijg je anderen daarin mee? Want het kan zo frustrerend zijn als dat niet lukt… Mijn belangrijkste inzicht is dat je dit kunt leren door te kijken naar werkende principes uit het bedrijfsleven en de marketing. De praktische stappen in de Groeidag zijn daarbij heel behulpzaam.”

Antoinette de Ruijter, Gemeente Amsterdam

“De Ambtenaren Groeidag was inspirerend en afwisselend. Ik heb me geen moment verveeld! Om anderen mee te krijgen ga ik vooral aan de slag met stap 5: Ken de ander aan de hand van een persona. Succesvolle ondernemers zijn hier heel goed in en voor ambtenaren is dit ook een heel goed idee. Een “vuurtoren” ben ik al een wel een beetje op LinkedIn, maar ik zie dat daar nog veel meer uit te halen is.”

Joost van Kempen, Gemeente ’ s Hertogenbosch

“Ik vond het een hele nuttige dag. Ik dacht dat ik moest veranderen richting het bestuur, maar ik heb op de groeidag ook hele bruikbare tips en handvatten richting collega’s gekregen. En verder in de organisatie. Als ik die technieken en principes toepas voor mijzelf dan krijg ik het zeker makkelijker en haal ik meer en sneller resultaten.

De vele kleine dingen maakten de dag tot een prettige dag. De nuances, de verhalen van anderen. De vragen nodigen uit ,de werkvormen waren erg behulpzaam en ook super dat ik nu werkbladen heb zodat ik alles makkelijk kan toepassen op andere cases .

Ik raad de Ambtenaren Groeidag aan omdat het een goed inzicht geeft in hoe de organisatie werkt en waarom dat zo is. Handvatten om jezelf niet te laten remmen en innovatieve en leuke dingen te doen. Ik heb gezien en gehoord hoe het kan.”

Barbara Willaert, Gemeente Arnhem

“Ja, ik kan echt wel wat met de tools die aangereikt zijn tijdens de dag. Het staat me nog goed op het netvlies. Zoals zelf de focus houden. In de waan van de dag merk ik dat dat nog wel eens lastig is. Nu gebruik ik het boekje dat ik kreeg op de Ambtenaren Groeidag. Elke ochtend gebruik ik het als reminder en dat helpt.”

Carla Weening, Gemeente Velsen

“Ik vond het een hele leuke en leerzame dag. Ik heb vooral geleerd wat ondernemers in het bedrijfsleven doen om mensen mee te krijgen en te overtuigen. Anderen meekrijgen en zo je eigen werkdoelen bereiken. Ik wilde leren hoe ik meer gezien kan worden binnen de organisatie. Zodat mijn collega’s en bestuurders weten wie ik ben en wat ik doe. Wat voor mij nieuw was, is dat je 7 – 12 keer iets moet herhalen voordat het kwartje kan vallen bij een ander. Dat is echt een nieuw inzicht. Dit betekent dus dat ik op communicatiegebied ook echt meer moet doen om mooie resultaten te behalen.

 

Over Ester Oude Nijhuis

Na mijn studie Bestuurskunde heb ik 14 jaar als ambtenaar gewerkt bij de gemeente Alkmaar (na een uitstapje bij de Koninklijke Landmacht). Eerst als bestuursadviseur en later als project- en programmamanager. In die 14 jaar heb ik ontzettend veel geleerd. De eerste jaren vond ik het heel lastig om op een elegante manier om te gaan met de stroperigheid en de telkens veranderende prioriteiten die op mij afkwamen. Later werd ik hier veel beter in, ook dankzij training en coaching. Ik kreeg bijvoorbeeld collega’s makkelijk mee en haalde heel goede resultaten, mijn wethouders waren heel tevreden.

Nadat ik mijn eigen bedrijf begon wilde ik graag dat het snel een succes werd. Ik heb daarom veel geïnvesteerd in businesscoaching. Hier leerde ik van succesvolle ondernemers hoe ik een goedlopend bedrijf kon opbouwen. Ik kwam tot de ontdekking dat de gewoontes en principes van succesvolle ondernemers ook van grote waarde zijn voor ambtenaren (aangepast aan de ambtelijke werkelijkheid). Mijn klanten, allemaal ambtenaren, bewijzen dit ook keer op keer.

Ken jij Sonja nog?

 

 

 

 

 

 

Over Greta Krijgsman

Nadat ik jaren op management en salesfuncties heb gewerkt in het bedrijfsleven heb ik ruim 10 jaar geleden mijn eigen bedrijf opgericht: bgreat in business. Als businesscoach help ik ondernemers om hun vuur te vinden en zoveel mogelijk waarde te leveren voor hun klanten. Dit doe ik ook voor De Succesvolle Ambtenaar.

Het valt me op dat ambtenaren vaak heel gedreven zijn en echt iets willen betekenen voor de samenleving. Maar dat valt niet altijd mee, stroperigheid, ellenlange procedures, complexiteit en veel (soms tegengestelde) belangen maken het werk van een ambtenaar niet makkelijk. Samen met Ester lukt het om ambtenaren het vuur terug te laten vinden en veel waarde te leveren voor de samenleving. Precies zoals ik dat bij de ondernemers die ik help ook doe. De verschillen zijn niet zo groot hoor, we zijn allemaal mensen!

Lokale/regionale Ambtenaren Groeidag

 

Download nu!

Hoe word je een Succesvolle Ambtenaar?
25 Tips waardoor jouw projecten de eindstreep
wél halen, in minder tijd.

dit veld niet invullen s.v.p.