Videobellen heeft overal zijn intrede gedaan. Teams, Zoom, Skype, het aanbod is groot en ik denk dat jij jouw eigen weg daar inmiddels in gevonden hebt.

Weet je nog hoe lastig het in het begin was? Het is mooi om er even bij stil te staan hoe goed wij mensen zijn in veranderen en nieuwe dingen leren. De huidige situatie heeft dat maar weer bewezen.

Ik heb even vakantie nu, dus ik hou het kort. Maar deze twee tips wil ik je niet onthouden:

Valt het je ook op hoe anderen soms wel erg weinig aandacht besteden aan hun uiterlijk bij het videobellen? Ongekamde haren, openstaande kasten, een enorme rotzooi aan spullen op de achtergrond. We zien ineens een andere kant van onze, normaal zo goed verzorgde, collega’s.

Ruim een jaar geleden heb ik mij laten adviseren op het gebied van kleding en uitstraling. Ik heb gewoon niks met shoppen, nooit gehad (ik haalde als kind al vaak leuke kledingstukken uit de kast van mijn zus, zij was er namelijk wél goed in om precies de goede dingen te vinden).

Maar ik zie wel wat de juiste kleding doet bij anderen. Er goed verzorgd uitzien maakt verschil voor je zelfvertrouwen en voor wat je bereikt met je werk.

Daarom heb ik Astrid Mast van Succes Trek Je Aan ingehuurd. Ik ben er nog iedere dag blij mee.

Astrid heeft een toffe video gemaakt over goede kledingkeuzes bij videobellen. Je kunt deze video bekijken als je hieronder klikt (klik op de foto):

 

Maak een feestje van thuiswerken

 

 

 

 

 

Heb je mijn SOS Thuiswerk Checklist voor Ambitieuze Ambtenaren al gedownload? Je kunt dit doen via deze link.

Stuur deze blog vooral ook door naar jouw collega’s, dan kunnen zij de checklist ook downloaden en de video van Astrid zien.

En dan nog een laatste tip: ken je Lenette van Dongen? Ze is cabaretière en ik vind haar erg leuk. Sinds 7 weken verzorgt ze op werkdagen om 8.00 uur een sportieve start van de dag. Beetje rekken, bewegen en mediteren. Dat doet veel met je dag. Je voelt je goed en energiek, zodat je lekker aan de slag gaat.

Je kunt meedoen via Facebook Live. Even haar pagina liken en je krijgt een bericht binnen dat ze live gaat om 8.00 uur.

Dat is het even voor nu. Hou je taai!

 

Op een stralende overheid,

 

Ester