Masterclass Van Zaklantaarn naar Vuurtoren, zodat je meer voor elkaar krijgt bij de overheid

De Succesvolle Ambtenaar heeft een masterclass ontwikkeld die heel interessant kan zijn voor ambtelijke professionals, zoals beleidsmedewerkers en projectmanagers. Deze masterclass van een dagdeel is door De Succesvolle Ambtenaar speciaal ontwikkeld voor de overheid en gaat over het meekrijgen van anderen op een prettige manier.

De Masterclass Van Zaklantaarn naar Vuurtoren gaat over Anderen Meekrijgen. Integraal werken en samen resultaten behalen, over organisatieschotten heen, is de basis voor een succesvolle organisatie. Dit vraagt veel van medewerkers. De masterclass geeft nieuwe inzichten en inspiratie om het anders te gaan doen! Namelijk op de manier die succesvolle ondernemers toepassen met hun marketing.

De masterclass is ook heel geschikt voor bijvoorbeeld team-ontwikkeldagen. In korte tijd maken de deelnemers een actieplan, waarmee ze direct aan de slag kunnen.

Aanleiding

De veranderingen in de samenleving gaan steeds sneller. Dit betekent dat het werken als professional bij de overheid ook verandert. Er worden nieuwe eisen gesteld en tegelijkertijd is er veel meer mogelijk dan voorheen. Informatie over elk beleidsveld of project is tegenwoordig in een oneindige hoeveelheid en voor iedereen beschikbaar door internet. Social Media zorgen ervoor dat het veel makkelijker is geworden om erachter te komen wat er leeft in elke doelgroep.

Tegenover deze voordelen staan ook nadelen:

 • De positie van ambtelijke professionals als expert is niet langer vanzelfsprekend. Hoe hou je je focus en de regie als iedereen steeds weer met goede ideeën en voorbeelden van elders komt?
 • Hoe zorg je ervoor dat je niet verdrinkt in het enorme aanbod en nog aan werken toekomt tussen alle mailverkeer, social media en internet zoektochten door?
 • Maar ook: hoe krijg je je collega’s en het bestuur mee als je zelf enthousiast bent over mooie initiatieven uit de samenleving?

Speciaal voor ambtenaren die willen groeien en meer resultaten willen bereiken biedt De Succesvolle Ambtenaar de Masterclass Van Zaklantaarn naar Vuurtoren, zodat je veel meer voor elkaar krijgt bij de overheid, aan. Anderen meekrijgen is een essentiële vaardigheid die de mate van succes voor een groot deel bepaalt.

Masterclass Van Zaklantaarn naar Vuurtoren, zodat je meer voor elkaar krijgt bij de overheid

In deze masterclass leren deelnemers een nieuwe manier om anderen mee te krijgen. Ze leren naar hun dossiers te kijken, zoals succesvolle ondernemers naar hun bedrijf en producten kijken. Succesvolle ondernemers hebben anderen (klanten) nodig om succesvol te zijn. De basis daarvoor is marketing, dat vooral gaat over de psychologie van anderen meekrijgen. Dit is ook heel interessant voor overheidsprofessionals, die hebben immers ook altijd anderen nodig. De workshop is heel praktische, deelnemers kunnen het direct toepassen.

Deelnemers leren:

 • Dé 3 marketinggeheimen die iedere ambtenaar zou moeten kennen.
 • Hoe je de aandacht van bestuur, externen en collega’s vasthoudt, ook wanneer een project heel lang duurt.
 • De zinnen die je moet zeggen om je project hoog op de agenda te krijgen & te houden.
 • Hoe je expertstatus groeit, waardoor de tofste projecten naar je toe komen (en hoe je ‘nee’ kunt zeggen tegen wat niet bij je past).

Na de masterclass hebben de deelnemers helder hoe ze anderen makkelijker mee kunnen krijgen met hun werk. Samenwerken met elkaar wordt makkelijker, want anderen weten veel beter wat je doet en wat je nodig hebt. De betekenis van je werk gaat ook groeien en dat levert meer werkplezier en voldoening op.

Voor de overheid is het heel belangrijk dat medewerkers elkaar beter vinden. Het levert namelijk direct betere resultaten op voor de samenleving en de besturen.

Voor wie is het?

De workshop is niet voor iedereen. Het is voor ambtenaren die:

 • Ambitieus zijn, mooie dingen willen realiseren in de samenleving.
 • Lef hebben en het leuk vinden nieuwe dingen te proberen.
 • De waarde van samenwerking inzien, samen kom je verder.
 • Project- of programmamanager, of (senior) professional zijn.
 • Hun werk belangrijk vinden.

Concreet

De Masterclass Van zaklantaarn naar Vuurtoren, zodat je veel meer voor elkaar krijgt bij de overheid duurt een dagdeel.

Locatie

Locatie en catering worden verzorgd door opdrachtgever.

Investering

De investering voor de Masterclass is afhankelijk van het aantal deelnemers.
Prijs tot 15 deelnemers: € 1.495,- excl. BTW.

De Succesvolle Ambtenaar

De Succesvolle Ambtenaar, opgericht door Ester Oude Nijhuis, helpt ambtenaren om meer te bereiken. De aanpak levert betere samenwerking en betere resultaten op, maar ook tevreden en meer ontspannen medewerkers. De aanpak is gebaseerd op de principes die succesvolle ondernemers toepassen, aangepast aan de ambtelijke werkelijkheid.

De pijlers zijn:

 • De goede dingen doen, waardoor je grip op je tijd krijgt, ontspannen kunt werken en maximale resultaten haalt. Je levert maximale waarde door die dingen te doen waar je echt goed in bent.
 • Zichtbaar zijn: marketingprincipes toepassen, waardoor integraal werken vanzelf gaat, je expertstatus groeit en waardoor je die taken uitvoert die de meeste waarde opleveren (voor organisatie en samenleving).
 • Spannende gesprekken op een ontspannen manier voeren, met mooie uitkomsten voor alle partijen.

 

Over mij (Ester Oude Nijhuis)

Na mijn studie Bestuurskunde heb ik 14 jaar als ambtenaar gewerkt bij de gemeente Alkmaar (na een uitstapje bij de Koninklijke Landmacht). Eerst als bestuursadviseur en later als project- en programmamanager. In die 14 jaar heb ik ontzettend veel geleerd. De eerste jaren vond ik het heel lastig om op een elegante manier om te gaan met de stroperigheid en de telkens veranderende prioriteiten die op mij afkwamen. Later werd ik hier veel beter in, ook dankzij training en coaching. Ik kreeg bijvoorbeeld collega’s makkelijk mee en haalde heel goede resultaten, mijn wethouders waren heel tevreden.

Nadat ik mijn eigen bedrijf begon wilde ik graag dat het snel een succes werd. Ik heb daarom veel geïnvesteerd in businesscoaching. Hier leerde ik van succesvolle ondernemers hoe ik een goedlopend bedrijf kon opbouwen. Ik kwam tot de ontdekking dat de gewoontes en principes van succesvolle ondernemers ook van grote waarde zijn voor ambtenaren (aangepast aan de ambtelijke werkelijkheid). Mijn klanten, allemaal ambtenaren, bewijzen dit ook keer op keer.

Masterclass Van Zaklantaarn naar Vuurtoren

 

 

 

Contactgegevens:

De Succesvolle Ambtenaar
Ester Oude Nijhuis
06 275 00 399
ester@caseon.nl

Download nu!

Hoe word je een Succesvolle Ambtenaar?
25 Tips waardoor jouw projecten de eindstreep
wél halen, in minder tijd.

dit veld niet invullen s.v.p.