Het is de nacht van 8 op 9 november wanneer ik letterlijk midden in de nacht wakker word. Ik hoor iets beneden. Even later weet ik één ding zeker: dit zijn geen inbrekers. Die zouden nooit zoveel lawaai maken…

Ik sta op en samen met mijn man, die inmiddels ook wakker is, loop ik de trap af de woonkamer in.

En daar treffen we 2 jongetjes aan voor de televisie. Eén is 12 en de ander 9 jaar oud. Beiden zitten nog op de basisschool.

Het is het jaar 2016 en op tv is de verkiezingsuitslag in de Verenigde Staten te volgen. Van de ene na de andere staat wordt bekend wie er gewonnen heeft: Hillary Clinton of Donald Trump. Mijn zoons reageren luidruchtig iedere keer dat er een uitslag binnenkomt. Hier hebben ze een mening over.

Het kost wat moeite maar uiteindelijk krijgen we de jongens weer in bed. Ze moeten immers de volgende dag gewoon naar school.
Als ik zelf weer in bed lig moet ik heel hard lachen, zo jong en dan zo geïnteresseerd in politiek, hoe bestaat het!

Van wie zouden ze dat nou hebben?

Als kind was ik zelf ook al jong geïnteresseerd in politiek. Ik herinner me nog goed dat ik ’s ochtends voordat ik naar school ging altijd even de krant las en met mijn ouders naar het journaal keek.

Toen ik een studiekeuze mocht maken en ik hoorde over Bestuurskunde wist ik dat dit voor mij was. Ik zou alles leren over hoe de overheid werkt en dat was precies wat ik wilde.

Heb jij dat ook? Dat je warm kan worden van je vak? Van wat jouw werk betekent, voor je doelgroep? Voor de samenleving? Of voor je collega’s?

Dat is belangrijk. Het zorgt ervoor dat je doorzet op het moment dat het tegenzit. Wanneer dingen niet lukken, voorstellen stranden of je niet de hulp krijgt die je nodig hebt. Als je het alleen voor je salaris doet, gooi je op zo’n moment de handdoek in de ring.

Succesvolle ondernemers zijn succesvolle doorzetters. Ze gaan door bij tegenslag en zoeken andere wegen om hun doelen te bereiken. Niemand is van de ene op de andere dag succesvol, daar gaan bloed, zweet en (letterlijk) tranen aan vooraf.

Succesvolle ambtenaren zijn ook succesvolle doorzetters. Focus op waar je het voor doet helpt je door de zure appel heen te bijten en vol te houden.

Op 7 oktober organiseren wij de Ambtenaren Groeidag 2019. De dag staat geheel in het teken van jouw groei. Je bent de hele dag samen met een grote groep gelijkgestemde ambtenaren uit het hele land. Wij inspireren jou en helpen je verder, zodat jouw werk meer impact krijgt. De Succesvolle Ambtenaar leert jou meer te bereiken door het toepassen van principes van succesvolle ondernemers. Meer informatie en inschrijven vind je hier De Ambtenaren Groeidag op 7 oktober.