Ik zag die berichten op Facebook, van mensen die hun huis opknapten of die eindelijk hele Netflix-series konden zien. En ik was steeds maar aan het werk. 3-4 avonden in de week vaak. Niet dat dat voorbij is. Het is nog steeds loeidruk.”

Dit is wat Bert verzucht als ik hem spreek. Bert heeft er in zijn regio voor gezorgd dat de TOZO-regeling in no-time was ingericht en is nog altijd bezig met alles wat daar achteraan komt.

Wat een tijd.

Hoe is het met jou? Ben je nog lekker aan het werk of loop je op je tandvlees? Ben je moe, of valt het nog wel mee? Ben je relaxed of maak je je zorgen over wat er allemaal gaande is en wat er op ons afkomt?

Wat mijzelf betreft: ik vind het heftig. Soms zie ik berichten in het nieuws en op Facebook. Foto’s en verhalen, protesten, weerstand, verzet. Dat kan me erg aanvliegen. (Daarom mag ik van mezelf maar 2 keer per dag op NU en Facebook kijken, maar ik hou me slecht aan deze afspraak met mezelf…)

Wat ik zie is dit:

Een aantal branches/ondernemers kreeg meteen aan het begin harde klappen. Nu de maatregelen steeds meer worden losgelaten proberen ze er op hun eigen manier weer bovenop te komen.

Voor jou en de overheid is dit anders. De hoogste prioriteit lag maandeling bij het beperken van schade in de samenleving. Letterlijk alles werd uit de kast gehaald om de samenleving zo goed mogelijk, met alle beperkte kennis die er was en is, door deze tijd te loodsen.

Voor de overheid is de crisis nog lang niet voorbij. Hoe het verder gaat? Ik weet het ook niet. Ik hoop in ieder geval dat de stress van deze tijd niet naar binnen slaat bij jouw organisatie.

Bert zegt: “ik zie alle onrust en oproer een beetje als stank voor dank. Zien ze dan niet dat wij ons letterlijk uit de naad werken. Voor hún, de samenleving. Het emotioneert me.” (Ik voel kippevel als Bert dit zegt)

Er is niemand die de crisis en de oplossingen daarvoor kan overzien. Er is geen snelle of gemakkelijke oplossing.

Het goede nieuws is: bij de overheid werken zoveel geweldige mensen. Professionals zoals jij, experts, met het hart op de juiste plek en bereid om hard te werken.

Ik geloof in jou en in jouw collega’s. (ik wil je niet onder druk zetten hoor ;-))  

Ik heb regelmatig klanten die zo opbloeien, dat ook hun collega’s hier positief door beïnvloed worden. Samen kom je natuurlijk veel verder.

Om nóg meer positieve veranderingen te realiseren bij de overheid heb ik iets nieuws uitgewerkt.

Voor het eerst organiseer ik namelijk een evenement speciaal voor leidinggevenden bij de overheid: ‘Leidinggeven aan ondernemende ambtenaren’.

Dit doe ik niet alleen, maar samen met Alexander Meijer. Alexander heeft dezelfde missie als ik, maar werkt juist samen met leidinggevenden & hij is interimmanager (bv. als gemeentesecretaris).

Het gaat een geweldige, leerzame dag worden. Voor meer informatie en aanmelden kun je op deze link klikken.

Iets voor jou?

Of als je geen leidinggevende bent, misschien kun je dit bericht naar jouw leidinggevende doorsturen?

Het evenement is op 21 september. Het aantal plaatsen is beperkt tot 30 (vanwege de richtlijnen), dus wacht vooral niet met je aan te melden.

PS: als je je aanmeldt vóór 10 juli krijg je een VIP-ticket voor de prijs van een basisticket.

Zien we je snel?

 

Op een stralende overheid,

 

Ester