Om zoveel mogelijk te zweten traint Raymond als een malloot terwijl hij van top tot teen is ingepakt in vershoudfolie. Na de intensieve training in deze outfit pakt hij zichzelf in in een dekbed, zonder de folie te verwijderen. 

Dit doet hij vier dagen achter elkaar. 

Om binnen een week 10 kilo af te vallen. 

Zijn dochter gaat trouwen en hij krijgt de pantalon van zijn pak met geen mogelijkheid meer dicht (coronakilo’s). Bovendien, met dit pafferige gezicht wil hij niet op de trouwfoto’s staan, dit probleem moet NU worden opgelost. Quick and dirty. 

Met deze methode is hij de kilo’s niet alleen snel, maar ook definitief kwijt en het is nog gezond ook. 

Was het maar zo’n feest. 

Als het al mogelijk is om zo snel af te vallen (ik heb ooit dit soort foto’s gezien van iemand die zich voorbereidde op een weging voor een bokswedstrijd) dan is dat zeker niet blijvend en al helemaal niet gezond. 

Jammer, maar helaas. Voor gezonde blijvende resultaten zijn het vooral de kleine, dagelijkse gewoontes die het verschil maken. 

Zo is het ook met professionele groei en mooie werkresultaten halen voor de overheid. Iedere professional weet dat er soms geduld nodig is, hoe vervelend ook. 

Het Ambtenaren Groeiprogramma houdt hier optimaal rekening mee. 1 thema per maand, zodat de veranderingen rustig worden opgebouwd en blijvend zijn. Slimme (soms dagelijkse) gewoontes maken groot verschil. Die gewoontes leer ik je dus. 

De thema’s vallen onder: Focus (je tijd slim besteden), Anderen meekrijgen & Politieke en Organisatie sensitiviteit. Zodat je meer ontspannen gaat werken en samen met anderen topresultaten neerzet, met plezier en gemak. 

Heb je het programma al bekeken? Je kunt je nog aanmelden tot uiterlijk 23 december.

Alle informatie vind je hier.

Spreekt het je aan? Je bent heel erg welkom, dan maken we samen een mooi jaar van 2023!

Op een stralende overheid,

 

Ester Oude Nijhuis