Ben jij blij met je baan? Haal je voldoening uit je werk en vertel je privé trots over wat je doet?
   
  Het is mijn oprechte wens dat alle ambtenaren deze twee vragen met “ja” kunnen beantwoorden. Ik weet natuurlijk ook dat werk niet altijd halleluja is. Het is heel normaal dat je af en toe baalt, bijvoorbeeld als er weinig voortgang in je dossiers zit of het lukt maar niet om een taak over te dragen.
   
  Maar wat als je deze vragen, in alle eerlijkheid, met “nee” beantwoordt? Dat je je baan eigenlijk helemaal niet zo leuk vindt, laat staan dat je er trots over kunt vertellen. Wat kun je dan doen?
   
  Ik heb dit zelf ook meegemaakt, inmiddels zo’n 10 jaar geleden. Niet dat ik dat toen wilde toegeven, maar ik vond mijn werk als projectmanager bij de gemeente helemaal niet leuk. Ik lag er wakker van, vooral als er de volgende dag een projectgroep vergadering in mijn agenda stond. Ik moest die dan voorzitten en daar bracht ik niet veel van terecht, daar kan ik nu wel eerlijk over zijn.
   
  Maar ja, ik had wel twee kleine kinderen en ik kon lopend naar mijn werk. En inhoudelijk vond ik mijn werk ook meer dan de moeite waard, ik zag hoe nuttig het was voor de stad. En ik vond mijn collega’s ook erg leuk, als persoon. Alleen professioneel had ik het gewoon niet onder controle. Hoe kreeg ik mijn collega’s mee? Hoe zorgde ik dat mijn voorstellen ongeschonden door de procedures kwamen? Dat had ik nooit geleerd op de universiteit.
   
  Ik besloot dat ik mijn baan voldoende de moeite waard vond om te proberen of ik mijn problemen zou kunnen oplossen. Ik investeerde in trainingen en coaching en in mijn vrije tijd las ik veel managementboeken. En dat was de beste beslissing die ik ooit nam. Want weet je: alle vaardigheden zijn gewoon te leren. Niemand is bijvoorbeeld een geboren onderhandelaar. Onderhandelen is prima te leren en je wordt er door oefening steeds beter in.
   
  En dit is wat er gebeurde. Ik werd ontspannen en bereikte veel meer met mijn werk. En het heeft nog 7 jaar geduurd voordat ik wegging. Op het hoogtepunt van mijn carrière, toen alles heerlijk liep.
   
  Toen ik mijn bedrijf begon pakte ik het heel anders aan, ik ging meteen investeren in training en coaching. En ik koos daar heel succesvolle ondernemers voor uit. Wat bleek is dat de gewoontes van succesvolle ondernemers ook enorm waardevol zijn voor ambtenaren. En dat is wat ik mijn klanten nu leer met De Succesvolle Ambtenaar.
   
  Eén van de gewoontes van succesvolle ondernemers is om vooral áán hun bedrijf te werken in plaats van erín. Ook investeren ze tijd en geld in zichzelf, in kennis en vaardigheden. Dat stellen ze echt niet uit tot in hun vrije uurtjes in de avond of weekend. Dus waarom zou jij dit als ambtenaar wel zo doen? Als jij groeit, dan heeft iedereen daar baat bij, zeker jouw werkgever.
   
  Wat denk je: is er voor jou ook meer mogelijk? Ik onderzoek het graag met je in een persoonlijk gesprek. Als jij denkt: ik wil in principe wel blijven, maar dan moet er echt iets veranderen, dan geeft dit gesprek je hele mooie inzichten. Je krijgt een strategie waardoor je direct meer voor elkaar krijgt. Ik heb besloten de komende tijd ruimte in mijn agenda te reserveren voor 3 gratis gesprekken.
   
  Let op, dit is niet voor iedereen. Het is voor ambitieuze professionals bij de overheid die weten dat er meer in zit, dat ze meer impact kunnen hebben. Ben jij dit? Je kunt jouw persoonlijke gesprek aanvragen via deze link. Ik laat je dan zo snel mogelijk weten of je bent uitgekozen.
   
  Op een stralende overheid,