Nog geen 3 maanden ben ik zelfstandig ondernemer en ik zit al bij de fysio. In 14 jaar werken bij de gemeente had ik dit nog niet meegemaakt. Er volgt een tijdrovend traject met oefeningen en behandelingen. Het helpt, maar echt over gaat het niet.

Ik weet wel dat het werken op de laptop er waarschijnlijk iets mee te maken heeft, maar ik heb die eerste maanden nog nauwelijks omzet, dus investeren in dure computeruitbreidingen stel ik uit.

Bovendien snap ik niet zoveel van dat soort dingen. En echt leuk of interessant vind ik het ook niet. Toen ik bij de gemeente werkte was er een helpdesk en een arbo-coördinator die me bij alles en nog wat hielpen. Van stoelinstelling tot voetenbank, tot wachtwoord vergeten. Dat ben ik nu allemaal kwijt. Ik zal het zelf moeten doen.

Wat ik bedenk is dit: ik zet mijn laptop op een schoenendoos. Dan is mijn scherm op ooghoogte, dus ik kijk vooruit in plaats van naar beneden.

Mijn schouder- en nekklachten verdwijnen vrijwel direct.

Niet veel later koop ik er een los toetsenbord bij, zodat ik weer lekker snel met 10 vingers blind kan typen.

Zal ik je een geheim verklappen?

Ik werk nog steeds zo. Laptop op een schoenendoos. Los toetsenbord ervoor en losse muis ernaast. Geen centje pijn.

Nu werk jij ook veel thuis ineens. En het ziet ernaar uit dat dit nog wel even gaat duren. Ik roep je op om goed op je werkhouding te letten en vooral op je nek. Een laptop is gewoon niet bedoeld om uren op te werken.

Voorkomen is beter dan genezen.

Je hebt vast nog wel ergens een schoenendoos liggen. Je doet jezelf er een groot plezier mee.

Stuur me gerust een foto van je laptop op een schoenendoos :-).

Ik kreeg heel veel reacties op mijn mail afgelopen dinsdag. Dankjewel daarvoor. Ik heb veel vragen over thuiswerken gekregen, waar ik de komende tijd aandacht aan besteed.

Wat je zeker nog kan verwachten: 

  • Hoe hou je de motivatie om door te werken.
  • Hoe host je een gesprek.
  • Groepsgesprekken, hoe doe je dat slim.
  • Hoe hou je het leuk, nu (al) je huisgenoten ook thuis zijn.
  • Hoe je lange telefoongesprekken voert zonder een lamme arm of rood oor te krijgen

En nog veel meer. Hou je mailbox in de gaten!

PS: ik kreeg ook een heel dringende mail van iemand die als opzichter beheer openbare ruimte werkt. Niks thuis werken, dat zit er niet in. Het voelt niet goed als je toch naar buiten moet in deze tijd, terwijl anderen lekker comfortabel binnen zitten. Bovendien neemt ineens de hoeveelheid rotzooi en afvaldumpingen toe sinds de corona-maatregelen. Ik kan me zo goed voorstellen dat je je dan zwaar rot voelt.

Zonder dat ik weet hoe we deze mensen kunnen helpen wilde ik het toch met je delen. Misschien heb jij een idee? Mail me gerust.

 

Op een stralende overheid,

 

Ester