“Het fijnste van de leergang vind ik de groep. De contacten die je opdoet met collega’s uit de brede organisatie. Je komt erachter wat iedereen doet. Vooral daarom wil ik doorgaan met de intervisie en die zelf gaan begeleiden.” 

Roos vertelt me dit in een 1-op-1 teams meeting. Leuk om haar weer te spreken, het is alweer een tijd geleden.

Ik begrijp helemaal wat ze zegt, het is absoluut niet uniek. Ik hoor dit altijd bij in company trainingen met een breed samengestelde groep. 

“Ik wist niet dat de provincie dit ook doet!” 

“Nu weet ik eindelijk wie ik moet bellen als ik een vraag heb over een vergunningtraject.”

“Ik dacht dat het met die inkoopregels een ontzettend gedoe is, maar het valt reuze mee, fijn dat ik nu weet bij wie ik terecht kan.” 

De overheid werkt aan zoveel verschillende opgaven, het is onmogelijk om dat allemaal te weten. (Ook als je voor een wat kleinere gemeente werkt) 

Omgekeerd gaat deze vlieger natuurlijk ook op. Jouw collega’s weten waarschijnlijk maar beperkt wat jij doet. 

Welke gevolgen heeft dat:

  • Je wordt te laat betrokken (kun je dit nog even heel snel regelen?).
  • Een ander is met ongeveer hetzelfde bezig (als dat maar goed gaat).
  • Je krijgt minder voor elkaar en ook nog eens veel langzamer dan mogelijk (als ik dit eerder had geweten). 

Samengevat: je werk is minder leuk en je krijgt minder voor elkaar, vanwege het rookgordijn dat hangt tussen al jouw collega’s. 

Vroeger dacht ik (ik heb 14 jaar voor een aardig grote gemeente gewerkt): dat is nou eenmaal zo, dat is niet op te lossen in een grotere organisatie. Ik heb het al druk genoeg, ik kan echt niet ook nog eens meer gaan netwerken. Bovendien ken ik al veel collega’s (dat gaat vanzelf als je ergens langere tijd werkt).

Nu weet ik: of jouw boodschap aankomt bij de ander en blijft hangen wordt bepaald door wat je precies zegt, daar kun je veel invloed op uitoefenen. 

Iedereen kan meer voor elkaar krijgen met plezier en gemak door de geheimen van verhalen te kennen. Want verhalen komen binnen. Ze zijn concreet en aantrekkelijk. 

Feiten en algemeenheden gaan het ene oor in en het andere uit. 

Tot en met 24 maart heb ik een heerlijk product voor je in de aanbieding. Krijg anderen mee met een kraakhelder verhaal. 

In 4 video’s leg ik je precies uit hoe en waarom verhalen werken. Ook krijg je er een overzichtelijke pdf bij, als naslagwerk en om je aan het denken te zetten over jouw eigen situatie. 

De kennis over verhalen pas je overal toe. In de gang, tijdens vergaderingen, in e-mails, als je een presentatie geeft. Het maakt al je contacten met anderen leuker en meer ontspannen. 

Als bonus krijg je in deze training een sjabloon voor een slimme pitch. Kort en effectief, zodat anderen begrijpen en onthouden wat jij doet. 

De training is helemaal online, je kunt direct aan de slag. Je houdt toegang tot de training, dus je kunt hem zo vaak bekijken als je wilt. 

Tot en met 24 maart is de prijs € 125,- excl. BTW. 

Via deze link vind je alle informatie en kun je de training bestellen.

De training is een lifehack: meer resultaten met gemak en plezier hoeft echt niet moeilijk te zijn.

Op een stralende overheid,

 

Ester Oude Nijhuis