Weet je nog wat je vorige week donderdag gegeten hebt? En woensdag? 

Waarschijnlijk niet meteen. Misschien kom je erachter als je flink nadenkt en je agenda erbij pakt voor de context. (Bijvoorbeeld: ik had toen dat overleg en daarna ging ik naar de koelkast en begon ik x te koken). 

Van de andere kant: de vraag is waarschijnlijk makkelijker te beantwoorden dan je denkt. Want de meesten van ons eten iedere week ongeveer hetzelfde. In een andere volgorde en met een andere touch. 

Herkenbaar? 

Ik werd een paar jaar geleden met mijn neus op de feiten gedrukt toen ik begon met mijn boodschappen te bestellen. Met de knop “eerder gekocht” kon ik 80% van de boodschappen op mijn lijst zetten. Even aanvullen met een paar dingen die toevallig op zijn, zoals bijvoorbeeld ketchup of theezakjes en klaar. 

Maar: ik weet nog wel heel goed wat ik 3 weken geleden op zondag gegeten heb. 

Samen met mijn zoon koos ik voor een uitdaging, we gingen broodjes Bapao maken. Van tevoren ging ik naar de toko voor de ingrediënten. Ik wilde vegetarische versies maken en met gehakt. De vegetarische maakten we met tempeh, waar ik nog niet eerder mee gewerkt had. 

De man van de toko vond het een geweldig idee: hij had fantastische meel voor de bapao en verse gist. Wow, hij was enthousiast!!! “Ze worden veel lekkerder dan die je op de markt koopt,” zei hij. 

Helaas, het deeg rees helemaal niet. Niks, nada, noppes. Het was compact, het bleef compact, geen millimeter gegroeid tijdens de rijstijd. 

De vulling was prima gelukt. Het deeg was… Nou ja, eigenlijk gewoon heel vies. Mislukt. Aan de onderkant, waar we de bapao dichtvouwden, zat zo’n dikke prop taai deeg. Niet gelukt. In de kerstvakantie doen we een nieuwe poging. 

De vulling die over was combineerden we met rijst en we aten heerlijk nasi die avond. 

Met werken in het algemeen en met thuiswerken in het bijzonder is het hetzelfde. Als we niet oppassen wordt het saai, saaier, saaist. Iedere dag hetzelfde, alles loopt in elkaar over in een grote brij. 

Daar worden we op termijn niet blij van. 

Ons brein houdt enorm van zekerheid en veiligheid. Maar als we het overdrijven dan voelen we ons toch niet fijn. Mèèèh. Geen zin meer! 

Wat er vervolgens gebeurt is dat we taken gaan uitstellen, want ja, morgen weer een dag. Waardoor we ons niet goed voelen over onszelf, waardoor we nog meer balen van het thuiswerken en ga zo maar door. Het is een neerwaartse spiraal. 

Die spiraal is uiteraard te doorbreken. 

Maar niet met het standaard thuiswerk-tips-riedeltje: gezonde werkplek, structuur en een dagelijks wandelingetje. 

Dan ben je er gewoon nog niet. 

Ik gaf er een heerlijke training over. Ontspannen en Energiek Thuiswerken voor de overheid. Het mooie is: ik heb de training opgenomen! Dit betekent dat jij hem ook kunt volgen, wanneer je maar wilt. 

Je leert een mooie, compacte en simpele manier waarmee je in een opwaartse spiraal terecht komt. 

Meer plezier. 

Meer zin. 

Meer taken gewoon doen en je daar goed bij voelen. 

Meer resultaten. 

Wil jij dat ook? De training duurt 2 uur en je krijgt er een handig werkboek bij. Je kunt de training zo vaak volgen als je wilt. Dat is zo handig van het leren op afstand. 

Speciaal voor de feestdagen kun je de training kopen voor een speciale feestprijs van slechts € 64,- excl. BTW. Maar let op: dit aanbod geldt tot a.s. vrijdag 18 december. Om 17.00 uur begint mijn vakantie en is het aanbod voorbij. 

Ik zou zeggen, wacht niet. Via onderstaande link vind je meer informatie en de aanmeldknop voor de training. 

https://www.desuccesvolleambtenaar.nl/ontspannen-en-energiek-thuiswerken-voor-de-overheid/

Heb je vragen? Mail me dan via ester@caseon.nl.

 

Op een stralende overheid,

 

Ester