Het is begin maart als mijn man en ik beginnen na te denken over de zomervakantie. Door schade en schande wijs geworden wachten we hier niet meer mee tot eind mei/begin juni.

Ik herinner me nog dat we een vouwwagen hadden, lekker vrij dachten we toen we hem kochten. Dan kunnen we op het laatst beslissen waar we heen gaan. En als het ergens niet leuk is, of het weer valt tegen, dan pakken we het boeltje op en trekken we verder.

Niks was minder waar. Overal volgeboekte campings. Niks flexibel, niks gaan waar het mooi weer is. Wij hadden namelijk ook nog wel wat wensen, want zo’n kale camping met alleen oudere mensen, daar werden onze jongens niet zo blij van. En wij dus ook niet.

Het is een jaarlijks ritueel dat jij wellicht ook kent: waar gaan we heen? De mogelijkheden zijn eindeloos. Ik vind het ieder jaar weer lastig. En natuurlijk hebben alle gezinsleden zo hun eigen wensen.

Fietsen vs. als we maar niet gaan fietsen.

Bergen vs. strand.

Kamperen vs. de luxe van een hotel (maar dan weer iedere avond uit eten moeten, dus misschien toch maar een stacaravan, maar die hebben zulke kleine bedjes dat de kinderen er ’s nachts uitrollen. En ik ben zelf ook iemand die niet altijd overal goed slaapt, dus…).

Mijn man en ik maken vaak even een ommetje na het eten. Even door de stad of door de polder. Het onderwerp vakantie komt dan best vaak aan bod. Zo ook in maart.

Hoe zou het zijn om weer eens naar de Ardèche te gaan? We hebben daar heel goede herinneringen aan. Zoals een huwelijksaanzoek in 2003 :-). De jongens willen graag naar een camping, dus laten we een fijne stacaravan uitzoeken.

Zo gezegd, zo gedaan. Even googelen op leuke campings in de buurt van het water, zodat we lopend naar een strandje kunnen. We versturen meteen een paar mailtjes.

Herken je dat, dat alles zoveel makkelijker wordt als je je doel bepaald hebt? De opluchting na een keuze. De duidelijkheid over de te nemen acties. Wat wel en wat niet. Wie doet wat en wanneer.

Een wereld van verschil.

Met je werk is het niet anders.

Als je weet waar je naartoe werkt maakt dat zoveel duidelijk. Een helder doel geeft overzicht en rust. Voor jou en voor je omgeving.

Toch zie ik heel vaak dat het stellen van heldere doelen te weinig gebeurt. Of dat de doelen vaag en niet sturend zijn. “Goed samenwerken” of “op tijd aan tafel zitten” bijvoorbeeld, dat zijn geen doelen, maar middelen. Het is uiteraard wel heel belangrijk, maar in mijn ogen ten behoeve van een doel.

Ik heb hier al zoveel klanten mee geholpen. Het is fantastisch om te zien wat het voor ze betekent.

Wat wil je écht is dan ook de eerste module van het online programma “Maak en Realiseer jouw Ambtenaren Groeiplan”.

Omdat het zo’n vreemde zomer is, heb ik besloten dit programma aan jou aan te bieden voor minder dan de helft van de prijs. Als jij deze zomer tijd (en een beetje geld) investeert in dit programma, dan beloof ik je dat jouw werk nooit meer wordt zoals het was. Je krijgt veel meer voor elkaar, omdat ik je help goede keuzes te maken & hoe je anderen meekrijgt. Dat is goed voor jou, voor jouw organisatie & voor de samenleving. 

Je leest er hier meer over.

Ik krijg regelmatig vragen over hoeveel tijd het programma kost. Daarom zet ik dat even voor je op een rijtje:
De 5 modules kosten je 5 uur, daarna maak je het plan, dat kost je 1 tot 2 uur. Het 1-op-1 gesprek dat we eind van de zomer hebben duurt ook ongeveer een uur. Dus in minder dan 10 uur kun je de tweede helft van 2020 een enorme boost geven.

PS: de vakantie naar de Ardèche gaat door alles rondom Corona niet door. Het was en is ons te onzeker allemaal. We willen ons niet drie weken vast pinnen aan 1 plek. Misschien volgend jaar. 

 

Op een stralende overheid,

 

Ester