Wist je dat het oordeel over de direct leidinggevende het belangrijkste vertrekmotief is voor professionals bij de overheid?

Dit is al jaren zo, zo toont onderzoek van het Kenniscentrum Openbaar Bestuur aan. Sinds de eeuwwisseling doet dit kenniscentrum om de zoveel jaar een Personeels- en Mobiliteitsonderzoek (PoMo). 

Iedere keer blijkt het belang van het oordeel over de direct leidinggevende. Dit oordeel is zelfs een belangrijker argument om te vertrekken dan bijvoorbeeld de beloning of de werkdruk. 

Dit is interessante informatie toch? Ikzelf was er wel door verrast. 

Vanuit De Succesvolle Ambtenaar werk ik al jaren met slimme, ambitieuze ambtenaren (professionals). (Ik help ze meer voor elkaar te krijgen door de principes van succesvolle ondernemers toe te passen.) 

Daardoor heb ik een goed beeld gekregen van wat deze ambitieuze professionals tevreden of ontevreden maakt over hun leidinggevende. 

Ik schreef er een blog over, benieuwd? Klik hier om het te lezen

In dit blog vind je 7 belangrijke wensen en verwachtingen die deze professionals van jou kunnen hebben. Hoe houd je ze tevreden en hoe haal je het maximale uit jullie samenwerking. 

PS: het duurt nog even, maar je kunt je nu al inschrijven voor ons webinar “De 7 sleutels van succesvolle overheidsmanagers”. Laat je inspireren, speciaal voor overheidsmanagers. Klik hier voor informatie en inschrijven. 

 

Op een stralende overheid,


Ester & Alexander