Het lukt om een sponsor te vinden, maar er is nog een klein probleem: de mannen zijn absoluut niet sportief. Ze zijn totaal ongetraind en ze hebben ongezonde gewoontes zoals drinken, roken en veel gebak eten.

Een groot deel van de film gaat over het trainen. Inclusief een enorme terugval in oude, ongezonde gewoontes als ze een weekend naar Amsterdam gaan (waarna de draad toch weer opgepakt wordt).

Zelf ben ik absoluut geen hardloper. Ooit heb ik me per ongeluk opgegeven voor een estafette-wedstrijd, de Batavierenrace (van Nijmegen naar Enschede). Ik heb goede herinneringen aan de gezelligheid, maar ik merkte dat 5 km hardlopen al heel veel moeite kostte en veel spierpijn opleverde.

De situatie waar we nu in zitten, met corona en alle maatregelen, is absoluut te vergelijken met een marathon. Sterker nog, we zijn volkomen ongetraind in deze marathon terecht gekomen en roeien nu met de riemen die we hebben.

Wellicht kun je je laten inspireren door getrainde marathonlopers?

5 kenmerken van goede marathonlopers zijn:

  • ze hebben een doel voor ogen, dat ze door de moeilijke momenten heen trekt
  • ze beschikken over wilskracht en doorzettingsvermogen
  • ze verdelen hun energie goed, zodat ze het op een prettige manier lang volhouden
  • ze zijn goed in diverse omstandigheden, een marathon is immers afwisselend in landschap en ondergrond
  • ze laten zich adviseren door experts op het gebied van trainingsschema’s, voeding, mentale gezondheid etc.. Het lijkt misschien dat ze het lopen alleen doen, maar dat is niet het geval, ze hebben een heel team om zich heen.

Thuiswerken is topsport las ik kortgeleden in een artikel. Daar ben ik het zeker mee eens.

Wat ik je mee wil geven is verder nog dit: deze tijd gaat voorbij, ook al duurt het lang. Er komt hoe dan ook weer een andere tijd. Hou je taai!

PS: Ik heb een mooi programma samengesteld voor jou, voor als je graag (samen met je collega’s) echt goed wil worden in thuiswerken. Het is een kort, maar krachtig programma, waarin je leert je energie hoog te houden & optimaal te functioneren (op een aantal verschillende ondergronden, die volgens mij essentieel zijn).

Wil je er meer over weten? Stuur me dan even een mailtje via ester@caseon.nl.

 

Op een stralende overheid,

 

Ester