Vorige week volgde ik een interessante discussie op Facebook. Femke Hogema, een succesvolle ondernemer, had een bericht gepost over het urencriterium. 

Ik kan me voorstellen dat dat jou niks zegt, urencriterium. Het urencriterium is dit: om van belastingvoordeel gebruik te kunnen maken moeten ondernemers minimaal 1250 uur per jaar, 24 uur per week, in hun bedrijf werken. Dat houd je dan ergens bij, zodat je dat kunt aantonen bij een eventuele controle.  

Ja jongens, als je dacht dat het urenschrijven voorbij is als je ondernemer wordt, vergeet het maar :-).

Op dit moment is ondernemen in heel veel branches hartstikke moeilijk, of onmogelijk. Je hoeft niet gestudeerd te hebben om dat te zien. De overheid schiet ondernemers op allerlei manieren te hulp. Ik vind dat een heel groot goed. Ik wil de ellende waar veel ondernemers nu in zitten niet bagatelliseren, het is echt heftig. 

Maar nu dat urencriterium. 

De belastingdienst heeft besloten dat ondernemers in deze periode die uren niet hoeven te maken. En dat vindt Femke een slechte zaak. Ik ben het met haar eens. 

Waarom? 

De boodschap, het signaal, klopt niet. Als jij nu niet kunt ondernemen op de manier die je normaal doet is het dan een goed idee om er dan maar helemaal geen tijd meer aan te besteden? De hele dag een beetje Netflixen, puzzelen, sporten etc.? 

Of zijn er acties te bedenken om je onderneming te versterken? Te verbeteren of aan te passen misschien? Boeken lezen, trainingen volgen, podcasts luisteren. Zo probeer je je onderneming te versterken, juist nu. 

Als het goed is gaat jouw werk bij de overheid “gewoon” door.  

Wat ik zie is dat de verschillen groot zijn. De één bloeit helemaal op en gaat nu als een speer. De ander is meer of minder stilgevallen. Weet het niet meer.  

Net als voor ondernemers geldt voor jou: wat je nu doet bepaalt hoe je straks uit deze situatie komt. En hoe jouw dossier straks uit deze situatie komt. Bloei je op of kak je in? Heb jij hierover een bewuste keuze gemaakt? 

Door mijn beroep zie en hoor ik veel en ik heb ideeën wat juist nu belangrijk is om te doen. Ik heb daarom besloten er een gratis webinar over te maken. Juist nu kun je inspiratie gebruiken om lekker aan de gang te blijven en de goede dingen te doen voor jezelf en jouw dossier. 

Dit webinar gaat veel verder dan praktische thuiswerktips. Het gaat over resultaten bereiken, anderen meekrijgen en werken met voldoening. De principes die ik je leer werken nu, maar ook straks. 

Wat je absoluut moet weten om topresultaten te  halen bij de overheid, juíst nu.

Je kunt kiezen voor 27 of 29 mei en je kunt je inschrijven via deze link.

 

Op een stralende overheid,

 

Ester