Vandaag wil ik beginnen met een hele dikke shout out naar iedereen die gisteren heeft meegeholpen met de verkiezingen. De stembureauleden, de tellers, de gemeentelijke organisatie, de koeriers. Iedereen. 

Zelf zat ik deze keer op een mobiel stembureau, we hebben 2 verzorgingstehuizen in Alkmaar aangedaan. Hartverwarmend was het. En gezellig. 

Prachtig was de dame (90) die vertelde dat ze stiekem al een wijntje had gedaan in de zon (het was 14.00 uur). Ze had vroeger in Amsterdam in een band gezongen en woonde sinds kort hier op het platteland. We vroegen haar of ze het nog kon, zingen. Dat kon ze zeker: ze liet het horen. Ze moest nog wel wennen in haar nieuwe omgeving. Tot haar verbazing was ze nu steeds de jongste aan de eettafel. 

(Voor wie denkt: Ester, je woont toch in Alkmaar? Dat klopt, dit stembureau was in Graft, wat ook gemeente Alkmaar is sinds een jaar of 10.) 

We hadden niet veel stemmen in onze stembussen zitten, dus het tellen was goed te doen. Ik was rond 23.00 uur thuis. 

Maar bij veel andere stembureaus…. 

Ongelooflijk. Toen ik vanochtend whatsapp opende zag ik het laatste bericht van bureau Verkiezingen, verstuurd om 3.30 uur: “Willen alle voorzitters, die nu nog aan het tellen zijn even contact opnemen?”.

Bedenk je dat de dag voor de stembureauleden begon met het opbouwen van de stembureaus om 7.00 uur. 

Een dikke shout out dus. 

Het gaat in de media veel over de politiek. Ook nu weer een aardverschuiving. Wat gaat dat nu weer betekenen? 

Veel minder gaat het over de uitvoerders, de doeners, de ambtenaren. Die er iedere keer weer voor zorgen dat er toch weer ongelooflijk veel goed gaat.

Ondanks de politiek? Misschien wel. 

Hoe zorg je dat er toch nog goede resultaten worden neergezet in de samenleving, ondanks alle politieke storm en alles wat er verder nog gebeurt buiten jouw invloed? 

De online training die ik deze weken aanbied helpt je daarbij. Krijg anderen mee met een kraakheldere boodschap. 

Je leert een leuk & effectief hulpmiddel toepassen waar je altijd profijt van blijft houden.

Verhalen blijven hangen, verhalen geven impact. Vooral als ze kraakhelder zijn :-).

Welke verhalen dan precies werken en hoe je die samenstelt, daar is een prima formule voor. Die leer ik je. 

Je kunt de training nú bestellen (en meteen volgen) voor een compacte prijs (€125,- excl. BTW), dit aanbod geldt tot en met 24 maart. Klik hier voor alle informatie en om te bestellen.

Deze maand was kraakheldere verhalen ook het thema in het Ambtenaren Groeiprogramma. Onder anderen hebben de deelnemers een pitch gemaakt en deze naar mij opgestuurd. Wauw, wat verhelderend. Maakt me helemaal blij!

Op een stralende overheid,

 

Ester Oude Nijhuis