“Het sollicitatiegesprek ging fantastisch, ik ben helemaal verkocht! En … ik ben door naar de volgende ronde.” Ik heb een vriendin aan de telefoon, we hebben een heerlijk gesprek. We kunnen altijd heel goed met elkaar bellen. 

Nu helemaal, want wat maken we allebei spannende dingen mee! Terwijl zij een grote carrièreswitch overweegt ben ik helemaal in de ban van een Europese Aanbesteding. Ik ben door de aanbestedende partij uitgenodigd voor een enorme opdracht, die via TenderNed verloopt. 

Tijdens het gesprek hoor ik een paar keer mijn telefoon gaan. Na twee keer kijk ik wie het is, het schaamrood stijgt me naar de kaken. Ik weet meteen wat er aan de hand is: twee oud-collega’s zitten op me te wachten in een lunchroom. Ik ben het totaal, helemaal vergeten. Geen seconde meer aan gedacht. Hoe gênant is dit! 

Het gesprek met mijn vriendin rond ik af en ik bel mijn oud-collega. Helaas kan ik echt niet komen, de aanbesteding kost zoveel tijd, al mijn tijd en aandacht moet daarop gericht zijn. (Om het goed te maken spreken we de week erna alsnog af, uiteraard betaal ik de lunch. Net op tijd want twee dagen later zijn alle lunchrooms gesloten.) 

Kan gebeuren, er zijn ergere dingen denk je misschien. Daar heb je ook gelijk in. 

Maar voor mij is het wel een belangrijk signaal. 

Want als ik heel eerlijk naar mezelf kijk dan weet ik best hoe dit komt. Of vooral: hoe ik dit had kunnen voorkomen. Ik heb namelijk mijn eigen werk-systeem een beetje laten waaien de laatste tijd. 

Zoals even gaan zitten voor de weekplanning aan het einde/begin van de werkweek, wat ik normaal gesproken heel trouw iedere week doe. 

Zonde van de tijd, niet nodig, ik hoefde toch alleen maar met die aanbesteding aan de slag toch. Geen tijd te verliezen en een weekplanning maken kost ook tijd, dus laat maar… 

Als je in de afgelopen dagen 1 van mijn Live LinkedIn trainingen hebt gekeken dan weet je dat ik van nature makkelijk enthousiast word. Dat ik vaak heel optimistisch ben over hoeveel tijd iets kost. Dat ik hou van hard werken en lekker bezig zijn. Ik zou mezelf geen systeemtype noemen. 

Door schade en schande wijzer geworden heb ik toch een fantastisch systeem ontwikkeld, dat voor mij uitstekend werkt. Kennis en ervaring gecombineerd met adviezen van coaches en trainers heb ik samengevoegd tot een systeem dat bestaat uit 3 vaste onderdelen. 

Een enorm helpend systeem dat mij grip, overzicht en focus oplevert. Goed voor zowel mijn productiviteit als de voldoening die ik uit mijn werk haal. 

Als je nu denkt: “Ik zou ook wel zo’n systeem kunnen gebruiken misschien”, dan heb ik goed nieuws voor je. A.s. vrijdag, 28 januari, verzorg ik een webinar waarin ik de methode helemaal uit de doeken doe. 

Jij kunt er live bij zijn door je hier aan te melden https://caseon.webinargeek.com/de-7-stappen-focustraining-voor-de-overheid.

Ik kijk er enorm naar uit om je te inspireren vrijdag. En om jouw vragen te beantwoorden, want die kun je gewoon stellen via de chat. 

Zie ik je vrijdag? (of eigenlijk: zie jij mij vrijdag :-)?) 

Het is de eerste keer dat ik deze methode zo uiteen zet in een gratis webinar, dus ook als je al eerder wat bij me hebt gevolgd zal je zeker veel nieuws horen! 

PS: In mijn Focustrainingen leer ik het systeem aan mijn groepen overheidsprofessionals, die daar vaak heel erg blij mee zijn (hoge waardering!). De aanbesteding ging hier ook over. We hebben deze gewonnen, dus de komende jaren gaan we hier nog heel veel ambtenaren blij mee maken.

 

Op een stralende overheid,

 

Ester