SerpaDesign is het YouTube kanaal van Tanner. In zijn video’s verzamelt hij bijvoorbeeld mos en hij bedenkt en maakt aquaria en terraria. 

Je ziet hem in actie met zagen, beitels, glazen bakken en potten, water, mos. Je kunt het zo gek niet bedenken. 

Tanner loenst een beetje en hij is ook niet de allerhandigste. Vaak genoeg zie je een pleister op een vinger zitten. Om zijn ringvinger draagt hij een opvallend brede donkere ring. 

Je kunt je afvragen wat daar aan is. Zelfs tijdens het kijken denk ik wel eens: waarom zou je hier eigenlijk naar kijken? (Omdat het leuk is!) 

Dus nu is mijn vraag aan jou: hoeveel mensen denk je dat er hebben gekeken naar een video waarin Tanner een stromende waterval in een grote vaas maakt? Met groen erom heen?

Het goede antwoord is twee komma vier miljoen. Serieus. De best bekeken video die ik kon vinden gaat over een aquarium met twee watervallen. Die is 34 miljoen keer bekeken. 

Hoe komt dat? 

De reacties onder de video’s bevestigen mijn vermoedens: mensen kijken er graag naar omdat het zo authentiek is. Zoals deze: “All of your videos are just so wholesome, always bring a smile to my face.” 

Echte mensen met interessante ideeën (inhoud), dat vinden we leuk. 

Dat is goed nieuws. Ook voor jou. 

Ik ga ervan uit dat je graag mooie resultaten wil bereiken met jouw werk voor de overheid. Om die resultaten te bereiken heb je altijd anderen nodig, dat spreekt voor zich. Hoe makkelijker jou dit lukt en bij hoe meer mensen dit lukt, hoe groter je impact is. 

Daar hoef je dus geen toneelstukje voor te spelen/masker op te zetten. Integendeel. 

Ik vond dit zo’n opluchting toen ik dat ontdekte. 

Werken op de manier die bij jou past is het fijnste dat er is. 

Maar het is natuurlijk niet het hele verhaal. Ook als je jezelf bent kun je slimmere en minder slimme dingen doen. En die zie je pas als je ze geleerd hebt. 

Slimme dingen, die jou helpen om meer resultaten te bereiken, die leer ik je heel graag. Ze zitten in het groeiprogramma. Iedere maand weer andere, 1 thema per maand. Stapje voor stapje. 

Ik heb er zoveel zin in om ze aan je te leren. Al die trainingen die ik gevolgd heb, boeken gelezen, gekregen coaching en werkervaring samengevoegd in 1 brok waarde. Lekker toch, dan hoef jij al dat leeswerk zelf niet te doen. 

Meer weten over het Ambtenaren Groeiprogramma? 

Klik hier voor alle informatie.

Spreekt het je aan? Je bent heel erg welkom, dan maken we samen een mooi jaar van 2023!

Op een stralende overheid,

 

Ester Oude Nijhuis