Kort geleden vroeg ik naar je belangrijkste vraag als het gaat over omgaan met werkdruk en plezier (terugvinden) in je werk. Voor iedereen die gereageerd heeft: dank, dank, dank.

Op basis van de vragen maak ik een videoreeks vol met ideeën om jouw leven, als professional bij de overheid, beter te maken. 

Beter omdat er meer uit je handen komt.

Beter omdat je rust en ontspanning brengt in je werk.

Beter omdat je doet wat bij je past, zowel jij als jouw organisatie hebben daar ontzettend veel baat bij. 

Van iemand uit Leeuwarden kreeg ik een vraag over (online) vergaderen. Afgelopen voorjaar verzorgde ik een flink aantal webinars voor de gemeente en ik vertelde toen over een methode die ik kende vanuit Rotterdam. De methode zorgt ervoor dat je altijd even een pauze hebt tussen je vergaderingen. Zodat je even kunt bewegen, koffie kunt zetten of een appeltje kunt eten, of wat jou dan ook helpt om weer vol energie aan je volgende overleg te beginnen. 

In bijgevoegde video leg ik je uit hoe het werkt (klik op de foto).

Ren je (virtueel) van vergadering naar vergadering? Probeer dan dit eens...

 

 

 

 

 

NB: heb je jouw vraag over werkdruk en werkplezier nog niet gemaild, doe het dan alsnog, gewoon via een reply op deze mail.

NB 2: wil je sparren over hoe werkdruk en werkplezier te vergroten binnen jouw organisatie? Ik denk graag met je mee (in een video-gesprek). Ook dat kun je regelen met een reply op deze mail.

 

Op een stralende overheid, 

Ester