Nog even, vlak voor de vakantie begint, een berichtje van mij. Ik hoop dat je, net als ik, ontspannen naar de vakantie toewerkt en straks met een goed gevoel de computer uit zet en een paar weken UIT bent wat werk betreft. 

Na het webinar Focus met Voldoening vorige week kreeg ik vragen over het programma dat ik aanbied (in-company). 

Ik gaf al jaren training in persoonlijke effectiviteit. Tot ik ruim een jaar geleden een geweldige ontdekking deed tijdens een businesscoaching programma waar ik in zat bij Lisette Tol. Vanuit het mantra Ontspannen Ondernemen (mét topresultaten) heeft zij een planner gemaakt, de focusplanner. Daar ging ik dus mee werken. Ik merkte meteen dat alles wat ik had geleerd (en wat ik overheidsprofessionals leer) over lekker werken, productief zijn en balans samen komt in deze planner. 

De werkwijze en de planner zijn dan wel gemaakt voor ondernemers, voor overheidsprofessionals werkt hij ook uitstekend. 

Vooral het stuk balans was het afgelopen jaar erg belangrijk (door het thuis werken). Productief waren we allemaal wel, maar er is meer nodig om je goed te voelen en echt goede resultaten te boeken. 

Nu het kantoorleven weer een beetje op gang komt merken we dat ook. Ben jij al naar kantoor geweest inmiddels? Wat is je ervaring, kwam er weinig uit je handen, omdat je de hele dag aan het bijpraten was met je collega’s? 

Dat is op zich prima. Juist dat, de toevallige ontmoetingen en het uitwisselen van informatie buiten het eigen bubbeltje, is de meerwaarde van werken op kantoor. Maar het kost wel tijd, waardoor je minder productieve uren overhoudt. 

Ik voorspel dat dit behoorlijk gaat knellen vanaf het najaar. Je neemt je van alles voor, maar krijgt niet alles voor elkaar. Je voelt je daardoor overbelast en gestrest. Door de stress vergeet je dingen, of je levert minder kwaliteit. Wat ook weer belastend is. 

Mijn oprechte waarschuwing: let op dat je niet in een neerwaartse spiraal terecht komt straks. Daar heeft echt niemand wat aan en jijzelf al helemaal niet. 

Meer dan ooit komt het straks aan op jou. Dat jij (als expert) slim kiest, je grenzen bewaakt, duidelijk bent naar anderen toe met behoud van relatie. 

Het programma Focus met Voldoening is daar precies op gericht. Ik verzorg dit programma met veel plezier voor diverse gemeenten en provincies (in-company). Daarbij maak ik ook gebruik van alle kennis en de planner die ik van Lisette heb meegekregen. 

Dit najaar ook bij jullie? 

Zou je de Brochure Focus met Voldoening willen doorsturen naar degene die in jouw organisatie beslist over training en opleiding? Jouw leidinggevende bijvoorbeeld of een interne academie? 

Met een mailtje naar team@caseon.nl plannen we vervolgens een geheel vrijblijvend verkennend gesprek in, waarin we bekijken of het programma bij jouw organisatie past. 

Ik wens je een hele fijne zomer(vakantie)!

 

Op een stralende overheid,

 

Ester